Θέμα αξιοπιστίας του πρώην προέδρου των εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν», Κώστα Κρέτση έθεσε η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για εκ των προτέρων συνεννοήσεις του με μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής.
“Αφήνω ευθέως υπονοήσεις ότι υπάρχει προσυνεννόηση με μέλη της Επιτροπής”, ήταν η χαρακτηριστική φράση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Γεωργαντά ο οποίος ζήτησε από τον μάρτυρα να του πει αν επισκέφθηκε χθες (σ.σ Τρίτη 19/07) τη Βουλή και ποιόν συνάντησε.
Οι ερωτήσεις του κ. Γεωργαντά προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο οποίος δήλωσε πως εκείνος ήταν που συνάντησε του μάρτυρα. “Για 10 λεπτά στο διάδρομο, για διαδικαστικά θέματα”, όπως είπε χαρακτηριστικά κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Κρέτσης απαντώντας στον κ. Γεωργαντά. Ο κ. Μπαλωμενάκης κατηγόρησε τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ότι “ανέδειξαν το θέμα για λόγους εντυπωσιασμού”.
Νωρίτερα ο κ. Κρέτσης είχε δηλώσει πως “είναι προφανές ότι οι παραιτήσεις του Δ.Σ (σ.σ του Ε. Ντυνάν) ήταν εντολή Σάλλα (σ.σ Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς)”.
Όπως κατέθεσε, τον Ιανουάριο του 2014 ο διευθυντής του Γραφείου του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κανόνισε συνάντηση, στην οποία ήταν παρών, στο γραφείο του προέδρου της Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα.
Ο κ. Κρέτσης κατέθεσε ότι ο κ. Σάλλας είπε στη συνάντηση ότι η Τράπεζα «δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το Ντυνάν» εάν δεν λάμβανε πρώτα τις παραιτήσεις του ΔΣ του νοσοκομείου συμπεριλαμβανομένης της παραίτησης και του τότε προέδρου του Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη.
Μάλιστα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο κ. Σάλλας τηλεφώνησε στον τότε υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και του είπε «θέλω τις παραιτήσεις».
ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος