Εξεταστική για «λίστες Πέτσα», Enterprise Greece και Opinion Poll, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη σύσταση «εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για να ελεγχθούν οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», ζητάει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το δικαίωμα που χορηγήθηκε στην αντιπολίτευση μετά την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση (άρθρο 68 παρ. 2 Συντ. και άρθρο 144 παρ. 5 εδ. β΄ Καν. της Βουλής) ζητάει σήμερα τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για να ελεγχθούν οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με χρήματα των ίδιων των φορολογουμένων που αποτελούν και το αντικείμενο της χειραγώγησης».

Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά «να εξεταστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της Enterprise Greece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας Opinion Poll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το αίτημα και τα ατράνταχτα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε η αξιωματική αντιπολίτευση».

«Μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στην Αυστρία, όπου αποκαλύφθηκε ότι ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, που πριν από λίγους μήνες βραβεύθηκε για την Ελευθερία των ΜΜΕ με ειδική τιμητική ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη σχετική εκδήλωση, χρηματοδοτούσε φίλια ΜΜΕ προκειμένου να λαμβάνει ως αντάλλαγμα θετικά άρθρα και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις, και ιδίως μετά τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση, αναδεικνύεται εκ νέου η απαξίωση της οποίας τυγχάνουν τέτοιες πρακτικές από την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και από τους θεσμούς», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ολόκληρη η πρόταση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος