Εξελίξεις στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ μετά τις δηλώσεις Σγουρίδη (video)

Εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες φέρνουν οι δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρώτο Θέμα” του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος είχε συνδέσει την μετάθεση της κύρωσης από την Ελληνική Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών με  τυχόν θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος “άδειασε” τον Παναγιώτη Σγουρίδη λέγοντας με ανάρτησή του στο twitter ότι «οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδίων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα».

«Είμαστε η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή πρωτοχρονιά», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων επισκεπτόμενος τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, τον Άγιο Ευστράτιο και τη Σκύρο για την ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Λίγο αργότερα, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Π. Καμμένου.

Όπως έγινε γνωστό από τον κ. Σγουρίδη, «μετά από μία απάντηση που έδωσα σε ένα υποτιθέμενο σενάριο, για να μη δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση και στον Πάνο Καμμένο, έθεσα την παραίτησή μου από αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, στη διάθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η παραίτηση δεν έγινε δεκτή από τον Π. Καμμένο.

Γ. Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις Σγουρίδη είναι αδιανόητες

«Οι δηλώσεις Σγουρίδη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σε συνδυασμό μάλιστα με την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών είναι αδιανόητες», σχολίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε: «Όπως αδιανόητο και επικίνδυνο είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός δεν τις καταδίκασαν αμέσως αφήνοντας έτσι να διακινούνται σενάρια που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος