Eρώτηση του Ν. Ανδρουλάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις καταστροφές στην Κρήτη

Η κλιματική αλλαγή θα πολλαπλασιάσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα, γι’ αυτό οφείλουμε να επενδύσουμε στην πρόληψη, επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης σε ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κρήτη, και ζητά να δοθεί επείγουσα οικονομική βοήθεια στους πληγέντες.

Ο κ. Ανδρουλάκης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο συμπολιτών μας, που βρήκαν τραγικό θάνατο στην Αγία Πελαγία και παράλληλα υπογραμμίζει την στήριξή του στους κατοίκους, που δοκιμάζονται καθώς η ισχυρή κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου.
«Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο συνανθρώπων μας, που βρήκαν τραγικό θάνατο. Η καταστροφή είναι βιβλική και απαιτείται η άμεση στήριξη των πληγέντων κατοίκων και επιχειρηματιών. Η κλιματική αλλαγή θα πολλαπλασιάσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα γι’ αυτό οφείλουμε να επενδύσουμε στην πρόληψη».

Μάλιστα κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις δυνατότητες παροχής επείγουσας οικονομικής βοήθειας στους πληγέντες.

Το κείμενο της ερώτησης του κ. Ανδρουλάκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

«Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου ισχυρή κακοκαιρία έπληξε με δριμύτητα την Περιφέρεια Κρήτης.

Δύο άνθρωποι έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου ενώ στις Περιφερειακές ενότητες Λασιθίου και Ηρακλείου καταγράφονται μεγάλης έκτασης καταστροφές σε υποδομές, επιχειρήσεις, κατοικίες και αυτοκίνητα, πολλά από τα οποία παρασύρθηκαν στη θάλασσα.

Ερωτάται η Επιτροπή:

1. Έχει κατατεθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση αίτημα για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης;

2. Τι άλλες δυνατότητες παροχής οικονομικής βοήθειας υπάρχουν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ποιες από αυτές έχουν αξιοποιηθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση;

3. Τι δυνατότητες υπάρχουν για την παροχή αποζημίωσης στους κατοίκους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται;»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος