Ερντογάν και πάλι μαινόμενος (video)

Επίθεση και πάλι εναντίον κατά πάντων εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά την πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Εκείνοι που σηκώνουν ανάστημα κατά της Τουρκίας διακινδυνεύοντας την ασφάλεια του λαού τους θα πληρώσουν βαρύ τίμημα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μετά την πεντάωρη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, σημειώνοντας πως «εάν χρειαστεί η Τουρκία έχει τη δύναμη να ενεργοποιήσει την διπλωματία και τον στρατό της».

Όπως είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, επειδή η Τουρκία ισχυροποιείται σε όλους τους τομείς όλοι είναι εναντίον της, ωστόσο κάθε πολιτική διπλωματική στρατιωτική αδικία εναντίον της χώρας «δεν μας κλείνει το δρόμο αλλά μας κάνει πιο αποφασιστικούς». «Χαλάσαμε τα παιχνίδια εκείνων που προσπάθησαν να περιορίσουν τη χώρα μας, δεν κάναμε πίσω. Στην Ανατολική Μεσόγειο δεν βρήκαμε κανένα να μας υποστηρίξει. Έχουν γίνει πιο επιθετικοί τώρα, αγνοούν την ιστορία» είπε και καταφέρθηκε εναντίον όσων επιβουλεύονται την πρόοδο και άνοδο της χώρας, λέγοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να επιμένει σε όσα θεωρεί δίκαια.

«Είδαμε πώς κινήθηκαν για τα συμφέροντά τους πολλές χώρες μόλις κινητοποιηθήκαμε για την ασφάλεια των συνόρων μας στον νότο». «Βλέπουμε με πόνο τις προσπάθειες για επέκταση της αδικίας που εφαρμόζεται εναντίον των Τούρκων στην Κύπρο εδώ και χρόνια», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Υποστήριξε ότι χάρη στο σημείο που έφεραν την πολιτική και στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας έχουν τη δυνατότητα να την προστατεύσουν υπό όλες τις συνθήκες. «Στην ανατολική Μεσόγειο χαλάσαμε τα παιχνίδια εκείνων που προσπάθησαν να φυλακίσουν την Τουρκία στις ακτές της», είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που έφτασε στο σημείο να έχει λόγο στην περιοχή και στον κόσμο, προσθέτοντας ότι εάν χρειαστεί έχει την υποδομή και τη θέληση να ενεργοποιήσει αποτελεσματικά τόσο την διπλωματία της όσο και την στρατιωτική της ισχύ.

«Εκείνοι που προσπάθησαν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο χωρίς να παίρνουν παραδείγματα από την ιστορία, τελικά θα αποδεχτούν αυτή την πραγματικότητα. Όταν έρθει η ώρα φοβάμαι πως εκείνοι που σηκώνουν ανάστημα κατά της Τουρκίας διακινδυνεύοντας την ασφάλεια των πολιτών τους, θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Με κάθε ευκαιρία λέμε ότι είμαστε υπέρ των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Τους συνιστώ να μελετήσουν τις διπλωματικές και στρατιωτικές κινήσεις μας των τελευταίων τεσσάρων χρόνων».

Αναφερόμενος στην ΕΕ είπε ότι ελπίζει πως οι ευρωπαϊκές χώρες που απέτυχαν στο τεστ στην Κύπρο Συρία και στη Λιβύη να ακολουθήσουν αυτή τη φορά στην Ανατολική Μεσόγειο μια συνεπή και δίκαιη γραμμή.

«Η Τουρκία όπως και στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων, έτσι και στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου θα συνεχίσει μέχρι τέλους την αποφασιστική της στάση και την ενεργή πολιτική της», ανέφερε.

Για το κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα είπε ότι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο λέγοντας πως ελπίζει η χαρά αυτή να αυξηθεί με “καλά νέα από τη Μεσόγειο”.

Πηγή ΕΡΤ με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κυπριακό Πρακτορείο, Ανταπόκριση Τουρκία: Αρ. Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος