Ερντογάν: Δεν είναι δυνατόν να έχω κάποια διμερή συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Αρνητικός εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο Τούρκος πρόεδρος στο ενδεχόμενο συνάντησης του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Όπως είπε «δεν είναι δυνατόν να έχω κάποια διμερή συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτό το έχω πει ήδη».

«Δεν είναι πλέον δυνατό να έχουμε συνεργασία όπως το υψηλού επιπέδου Στρατηγικό Συμβούλιο με την Ελλάδα. Αυτό τελείωσε, την κλείσαμε εκείνη την πόρτα. Πρέπει να έρθουν (η Ελλάδα) στον σωστό δρόμο… Αν το κάνουν αυτό, θα δούμε σε ποιο επίπεδο θα γίνουν αυτές οι συναντήσεις και θα μπορούσαμε να χαράξουμε αναλόγως έναν οδικό χάρτη» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, όπως είπε, τού εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα ή αύριο στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.  Μεταξύ άλλων θα του μιλήσω, είπε, για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα οι οποίες λένε ότι είναι εναντίον της Ρωσίας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος