Έρευνες για τυχόν συνεργούς του Χρήστου Παππά — Τι οδήγησε στη σύλληψή του

Οι έρευνες των αρχών στην υπόθεση του Χρήστου Παππά στρέφονται πλέον σε πρόσωπα που φέρεται να βοηθούσαν τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής να διαφύγει τη σύλληψη. Ο Παππάς πέρασε εχθές το πρώτο βράδυ στις φυλακές Δομοκού. Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να μείνει στο ίδιο κελί με τον Γιάννη Λαγό. Πάντως πέρασε τη νύχτα σε «αποστειρωμένο» χώρο, και μακριά από τους ομοϊδεάτες του που κρατούνται στην Ε1 πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος. Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη σε σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου, που ανήκε σε 52χρονη από την Ουκρανία και σύμφωνα με πληροφορίες ένα ανώνυμο τηλεφώνημα οδήγησε την αντιτρομοκρατική στο διαμέρισμα της οδού 28ης Οκτωβρίου.

Στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει μετά από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, πρόσωπα που έχουν αναφερθεί ονομαστικά κατά το παρελθόν ότι βοηθούσαν τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής να διαφύγει τη σύλληψη. Το ενδεχόμενο ο Χρήστος Παππάς να φιλοξενήθηκε και τους 9 μήνες στο ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου εξετάζεται σοβαρά από την αντιτρομοκρατική, παρά τους ισχυρισμούς της 52χρονης γυναίκας που τον υπέθαλπτε, ότι ήταν περαστικός από το σπίτι της.

“Είναι εύλογο να υπάρξει και η διεύρυνση του κύκλου της έρευνας, ως προς το χρόνο για τον οποίο ο Χρήστος Παππάς παρέμεινε κρυπτόμενος, υπό ποιες συνθήκες και ποια πρόσωπα, ενδεχομένως, έχουν ευθύνη για την υπόθαλψή του” επισήμανε σήμερα το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Λευτέρης Οικονόμου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ένα ανώνυμο τηλεφώνημα δύο ημέρες πριν την σύλληψη του 59χρονου χρυσαυγίτη, οδήγησε την αντιτρομοκρατική στο διαμέρισμα της οδού 28ης Οκτωβρίου.

Παρακολουθώντας το σπίτι οι αστυνομικοί εντόπισαν στοιχεία που ταυτοποίησαν την παρουσία του καταζητούμενου Χρήστου Παππά. Το βράδυ της Πέμπτης παρουσία εισαγγελέα έγινε η επιχείρηση και ο «θεωρητικός» της Χρυσής Αυγής, παραδόθηκε καθώς οι αστυνομικοί δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης.

“Ήταν ένα αποτέλεσμα συστηματικής έρευνας. Όταν έχουμε πραγματικά δεδομένα και σοβαρές ενδείξεις, η αστυνομία επιχειρεί και φέρνει τα ανάλογα αποτελέσματα” είπε σήμερα στην ΕΡΤ ο Απόστολος Σκρέκας, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Από χθες το απόγευμα βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού, σε «αποστειρωμένο» χώρο, και μακριά από τους ομοϊδεάτες του που κρατούνται στην Ε1 πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σχετική είδηση: Πώς η ΕΛΑΣ οδηγήθηκε στα ίχνη του Χρ. Παππά

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Βαγγέλης Μητρούσιας, Ηλίας Κούκος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος