Επιτροπή Πόθεν Έσχες: Στον εισαγγελέα Εφετών ο Α. Πάτσης – Άρση τραπεζικού & φορολογικού απορρήτου

Array

Την παραπομπή του Ανδρέα Πάτση στον εισαγγελέα Εφετών αποφάσισε ομοφώνως η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Η υπόθεση θα σταλεί και στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος.

Ομόφωνα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής ενέκρινε την εισήγηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο φάκελος Πάτση να παραπεμφθεί στην Εισαγγελέα Εφετών, στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς το Πόθεν Έσχες του ανεξάρτητου βουλευτή δεν είναι σύννομο και απαιτείται περαιτέρω έλεγχος.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Λάμπρος Παναγιώτου, «παράνομος ή αδικαιολόγητος πλουτισμός, πισίνες, τετραγωνικά αδήλωτα, εξωχώριες εταιρείες φαίνεται να είναι τα νέα στοιχεία οπότε η επιτροπή Πόθεν Έσχες αποφάσισε ομοφώνως την παραπομπή του Ανδρέα Πάτση τόσο στον εισαγγελέα Εφετών όσο και στον εισαγγελέα του οικονομικού εγκλήματος για να δει αν υπάρχει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ακόμη ζητήθηκε η άρση του χρηματιστηριακού, τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου ενώ η υπόθεση θα παραπεμφθεί και στο ελεγκτικό συνέδριο για να δουν τα “πάρε – δώσε” με το Δημόσιο κι αν όλα ήταν νόμιμα».

Ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Χρήστος Μπαρδάκης έχει ήδη διατάξει προκαταρκτική εξέταση, ζητώντας να ερευνηθούν ο Ανδρέας Πάτσης και οι εταιρείες στις οποίες φέρεται να συμμετέχει, αλλά και τα στενά συγγενικά του πρόσωπα για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και κάθε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα εξακριβωθεί εάν υπάρχει διασύνδεσή τους με offshore ή εισπρακτικές εταιρίες ή αγοράς κόκκινων δανείων.
Ήδη η παραγγελία έχει διαβιβαστεί  στη Διεύθυνση Έρευνών  Οικονομικού Εγκλήματος για τον πρώτο έλεγχο των οικονομικών στοιχείων ενώ ο κ. Μπαρδάκης αναμένει να του διαβιβαστεί το πόρισμα της αρμόδιας  Επιτροπής της Βουλής για τα Πόθεν Έσχες του βουλευτή.

Να υπάρχει στο εξής προθεσμία στην επανακατάθεση στοιχείων πόθεν έσχες για τους βουλευτές πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή το θέμα του Ανδρέα Πάτση.  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τασούλας, ο Ανδρέας Πάτσης έστελνε «με το τσιγκέλι» τα στοιχεία στο Πόθεν Έσχες του.

Πάντως ο πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Έσχες, Αθανάσιος Μπούρας, υποστήριξε ότι οι έλεγχοι που κάνει η επιτροπή είναι διαρκείς και ότι επί ενάμιση χρόνο καλούσαν τον κ. Πάτση να καταθέσει νέα στοιχεία στην ελλιπέστατη, αρχική δήλωση Πόθεν Έσχες που είχε υποβάλει.

Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, ΕΡΤNEWS – Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου, Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος