Στις 19:00 το μήνυμα του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Σε ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης. Ο κ. Μητσοτάκης συναντάται, αυτή την ώρα, με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κυβερνητικός εκπροσωπος προϊδέασε με δήλωσή του στον ΣΚΑΪ  αναφέροντας χαρακτηριστικά  ότι «είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος».

Πρόκειται για την δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εφέτος μετά από αυτή του Ιανουαρίου που θα εφαρμοστεί απο τον επόμενο μήνα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνολική αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να κυμανθεί από 6% – 8% (πέραν του 2%).

Σε περίπτωση που η αύξηση είναι 7%, τότε ο νέος κατώτατος μισθός θα φτάσει στα 710 ευρώ. Με μια πιθανή αύξηση 7% τώρα συν 2% τον περασμένο Ιανουάριο, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί συνολικά 9% το 2022, με αποτέλεσμα να καλύψει τον υψηλό πληθωρισμό του Μαρτίου που κυμάνθηκε στο 8,9%.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει προς τα επάνω και συνολικά 24 επιδόματα που χορηγούνται και που συνδέονται με το ύψος του κατώτατου μισθού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος