Επιτάχυνση κυβερνητικού έργου ενόψει συμφωνίας – Επισκέψεις Τσίπρα σε υπουργεία (video)

Με την Αθήνα να αναμένει συνολική συμφωνία στις 22 Μαΐου, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στην επόμενη ημέρα και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά μάλιστα -εκτός απροόπτου- από την ερχόμενη εβδομάδα τις επισκέψεις του στα Υπουργεία.

Πρώτοι σταθμοί του πρωθυπουργού, αναμένεται να είναι το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας. Ήδη από το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή για:

• επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου
• υπέρβαση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων
• έμφαση στις επενδύσεις
• άμεσα αναπτυξιακά αποτελέσματα σε ενέργεια, μεταφορές, υποδομές, δίκτυα, τουρισμό, αγροτική παραγωγή

Στο μεταξύ, με συνέντευξή του στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, επαίνεσε την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, χαρακτήρισε θετικά τα τελευταία στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα, δήλωσε πως γνωρίζει ότι μια νέα αναπροσαρμογή των συντάξεων θα είναι δύσκολη και έδωσε το στίγμα του για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Είναι η πρώτη φορά που σε μια συμφωνία με τους θεσμούς δεν προβλέπονται αποκλειστικά μέτρα περικοπών.

Για τσάμπα μαγκιές και λαϊκισμό κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, με τα στελέχη της να μιλούν για 4ο Μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση. “Είναι καινούργια μέτρα τα οποία εάν συνδυαστούν με το ότι έγινε η δεύτερη ανακεφαλοποίηση και εάν τα συνδυάσετε και με το υπερταμείο, βλέπετε ότι είναι ένα σύνολο μέτρων μετά το τρίτο μνημόνιο τα οποία προφανώς ισοδυναμούν με ένα τέταρτο μνημόνιο”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

“Είναι πολιτικό unfair game η προδέσμευση για μέτρα από την κυβέρνηση. Θεωρώ ως συνυπεύθυνες αμφότερες τις πλευρές, δηλαδή τόσο την κυβέρνηση όσο και τους δανειστές” δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα.

“Το 4ο Μνημόνιο θα το ψηφίσει ο Τσίπρας και θα το εφαρμόσει μαζί με τον Μητσοτάκη μέχρι ο λαός να δώσει την δύναμη στο Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής να το ανατρέψει”, αναφέρει ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

Ερασιτεχνισμούς στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές καταλογίζει στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας πως δεν πήρε καμία απτή δέσμευση για το χρέος.

“Η χώρα θα βγει από τα μνημόνια μόνο εάν ασκηθεί μία αξιόπιστη πολιτική, με προοδευτικές αλλαγές, με τομές και ανατροπές σε κάθε τομέα και όχι με αυτήν την αδιέξοδη πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας. Ο λαός σήμερα ζει μέσα στη διαρκή αβεβαιότητα, όπου τσακίζονται όσα δικαιώματα έχουν απομείνει”, εκτιμά το ΚΚΕ.

“Δύσπεπτη, άνοστη και τελικά ανθυγιεινή η συμφωνία που σερβίρει η κυβέρνηση”, υποστηρίζει το Ποτάμι.

Η εσωτερική οικονομική αναδιανομή δεν λύνει το πρόβλημα, εκτιμά η Ένωση Κεντρώων, η οποία σημειώνει πως η χώρα θα καταρρεύσει εάν δεν παραχθεί πλούτος και εάν δεν έρθουν στη χώρα επενδύσεις.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος