Επιτάχυνση διαδικασιών για το θεσμό “Ελευσίνα 2021” ζήτησε η Λ. Μενδώνη

Στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών σχετικά με την διοργάνωση του θεσμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, “Ελευσίνα 2021”, αναφέρθηκε η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

“Χάθηκαν 36 μήνες σύμφωνα με τους ευρωπαίους εμπειρογνώμονες και καλούμαστε μέσα σε 15 μόλις μήνες να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ώστε να πετύχει η διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας “Ελευσίνα 2021”, υπογράμμισε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στη σημερινή προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου.

Ανακοίνωσε λοιπόν, τη συγκρότηση διυπουργικής επιτροπής για την “Ελευσίνα 2021”, με όλα τα αρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς που θα διευκολύνουν την υλοποίηση των υποδομών που χρειάζεται η πόλη προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού θεσμού.

Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Εξωτερικών, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Τουρισμού, κατά περίπτωση από τα άλλα υπουργεία αν κριθεί αναγκαίο, καθώς και από φορείς όπως ο ΕΟΤ και η Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης, παρουσία και της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής της Ελευσίνας, ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής ανώνυμης εταιρείας “Ελευσίνα 2021”, με πρόεδρο τη Δέσποινα Γερουλάνου, η οποία έχει διατελέσει διευθύντρια του Μουσείου Μπενάκη.

Στη συνέντευξη, η Υπουργός Πολιτισμού, μίλησε και για μια σειρά από έργα που θα γίνουν το 2020, με αφορμή τον εορτασμό των 2500 ετών από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, όπως η ανάπλαση του λατομείου και των ναυτικών οχυρών στην Κυνοσούρα.

Τέλος, έγινε λόγος και για τις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι και με τη δημιουργία πολιτιστικού κόμβου μεταξύ του ΕΑΜ, του Ακροπόλ και του Πολυτεχνείου.

Επίσης, η κ. Μενδώνη ενημέρωσε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κίνα, ετέθη στις συζητήσεις -και στο επίπεδο του πρωθυπουργού- το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο Πειραιά (ΣΙΛΟ). «Το κτίριο του ΣΙΛΟ είναι δεδομένο ότι θα φιλοξενήσει το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων. Αυτό που προτείναμε στην κινεζική πλευρά, γιατί κι εκείνοι έχουν εξαιρετικά σημαντικές ενάλιες αρχαιότητες, είναι σε ένα τμήμα του ΣΙΛΟ να φιλοξενηθούν και δικά τους ενάλια αρχαία», επισήμανε η κ. Μενδώνη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος