Α. Τσίπρας στον “Ερυθρό Σταυρό”: Εικόνα κατάστασης πολέμου στα δημόσια νοσοκομεία (video)

“Η εικόνα σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής είναι εικόνα κατάστασης πολέμου κι αν δεν έχουν καταρρεύσει οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και των εργαζομένων”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Ο κ. Τσίπρας είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και το υγειονομικό προσωπικό. Προσερχόμενος στο νοσοκομείο κάποιοι νοσηλευτές τον υποδέχτηκαν με χειροκρότημα, με τον κ. Τσίπρα να λέει: «δεν θα έπρεπε να χειροκροτήσετε εσείς, εμείς θα έπρεπε να χειροκροτούμε εσάς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε το ερώτημα: “Τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια;”. Ρώτησε γιατί έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν προσέλαβε γιατρούς με τις συγκεκριμένες ειδικότητες και τώρα “τρέχει” να επιτάξει 200 γιατρούς, προσθέτοντας ότι ανακοίνωσε επίταξη ιδιωτών γιατρών στο “και πέντε” και “χωρίς σχέδιο”.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι στα νοσοκομεία της Αττικής είναι πάνω από 100 οι ασθενείς που είναι πρόχειρα διασωληνωμένοι σε κλινικές Covid και δεν βρίσκουν κλίνη σε ΜΕΘ, “διότι δεν επαρκεί ο αριθμός και την ίδια στιγμή μεγάλα νοσοκομεία, το ένα μετά το άλλο, όπως ο Ερυθρός, μετατρέπονται αποκλειστικά σε νοσοκομεία για κορονοϊό, με αποτέλεσμα όλες οι υπόλοιπες παθήσεις και ασθένειες να μη μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως θα έπρεπε’.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι δεν μπορεί να καταλάβει “για ποιο λόγο τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια είναι Covid free”. “Δίπλα μας, εδώ, είναι το Ερρίκος Ντυνάν, ένα μεγάλο νοσοκομείο που θα μπορούσε να περιθάλψει Covid περιστατικά με πολλές κλίνες σε ΜΕΘ, η κυβέρνηση όμως επιλέγει να μη συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της Υγείας και όταν κάποιες μικρές μονάδες επιτάσσονται, επιτάσσονται με διπλάσιο νοσήλιο, κάνοντας δώρο -ουσιαστικά- στην ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι αναγκάζοντάς τη να βάλει πλάτη σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή”, ανέφερε.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι “σε μια δύσκολη στιγμή όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη, είτε αφορά ιδιώτες κλινικάρχες είτε ιδιώτες γιατρούς, και η κυβέρνηση οφείλει να έχει σχέδιο και να ενισχύσει έστω και στο ‘και πέντε” το ΕΣΥ”.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος