Στην Ελλάδα αναμένεται αύριο Παρασκευή για διήμερη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό. Σημαντικό εταίρο της Μόσχας στην Ευρώπη χαρακτηρίζει τη χώρα μας ο Ρώσος Πρόεδρος, σε άρθρο του στην «Καθημερινή».
Στο επίκεντρο των συναντήσεών του θα βρεθούν μεταξύ άλλων οι διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας, η ενεργειακή συνεργασία και οι περιφερειακές εξελίξεις.
Η άφιξη Πούτιν αναμένεται αργά το μεσημέρι της Παρασκευής. Αρχικά θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει τις βασικές συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό.
Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, οι κκ. Τσίπρας και Πούτιν θα προβούν σε κοινές δηλώσεις, ενώ νωρίς το βράδυ ο Ρώσος Πρόεδρος θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο.
Το βράδυ της Παρασκευής, ο κ. Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Ρώσο ομόλογό του.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο κ. Πούτιν θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος συνοδευόμενος από τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Σε άρθρο του στην «Καθημερινή», ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτηρίζει σημαντικό εταίρο της χώρας του στην Ευρώπη την Ελλάδα, ενώ αναφέρεται και στις επισκέψεις Τσίπρα στη Ρωσία, κατά τις οποίες έλαβαν χώρα «πολύ χρήσιμες και ουσιαστικές συνομιλίες».
Όπως σημειώνει ο Ρώσος πρόεδρος, «οι φιλικές ρωσοελληνικές σχέσεις συνιστούν κοινή μας κληρονομιά και σταθερή βάση για μια πολλά υποσχόμενη εταιρική σχέση, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ευελπιστώ ότι θα εντατικοποιήσουμε περαιτέρω τον πολυδιάστατο διάλογο και θα υλοποιήσουμε μαζί τα κοινά μας σχέδια».
Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: EPA/HOST PHOTO AGENCY
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος