Επίσκεψη Ομπάμα με συμβολισμούς και προσδοκίες – Δρακόντεια μέτρα (video)

Στην διήμερη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αύριο και μεθαύριο, στη χώρα μας, είναι στραμμένα τα βλέμματα. Αμέσως μετά την άφιξή του αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα κάνει από κοινού δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα. Δρακόντεια τα μέτρα της Αστυνομίας.

Το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, ενώσεις γυναικών, οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καλούν την Τρίτη σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Ομπαμα τον οποίο χαρακτηρίζουν ως “ανεπιθύμητο”. Συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

Έντονα αντέδρασαν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στην απόφαση για τα έκτακτα μέτρα για τις διαδηλώσεις και μιλούν για “προκλητική απαγόρευση των συγκεντρώσεων”. “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με μια κατάπτυστη κι αυταρχική απόφαση της Αστυνομίας, απαγορεύει ουσιαστικά κάθε διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τότε ως αντιπολίτευση”, αναφέρει το ΚΚΕ και καλεί “σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Ομόνοιας”. Το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ότι οι διαδηλώσεις μπορούν να γίνουν σε περιοχές που θα βρίσκονται μακρυά από τους δρόμους που θα κινηθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Τα μέτρα Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δρακόντεια για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα καθώς σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική, η ΕΥΠ και η Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, ενώ προβλέπεται εξονυχιστικός έλεγχος σε χώρους και κτίρια από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στην ανίχνευση εκρηκτικών. Στα μέτρα ασφαλείας θα συμμετάσχουν άνω των 3.000 αστυνομικοί και 500 Αμερικανοί πράκτορες και άντρες της προσωπικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα. Ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται ακροβολισμένοι σε ταράτσες κτιρίων ενώ θα υπάρχει εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας για τον εντοπισμό εκρηκτικών και συσκευές απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων.

Πού απαγορεύονται οι διαδηλώσεις κατά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα

α. Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 , στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς: Καβουρίου – δεξιά Αθηνάς – συνέχεια Λ. Ποσειδώνος (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

β. Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως και τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βούλα), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

γ. Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας , στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη) , στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

δ. A πό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας , στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως) – δεξιά Λ. Ποσειδώνος – δεξιά Επαμεινώνδα – συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη – δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).

Λήψη περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης

Σύμφωνα με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, δεν επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα από την 14-11-2016 και ώρα 15:00 έως την 16-11-2016 και ώρα 14:00, η κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τα στίγματα:

  • (Α) φ=37ο48,498΄ λ=023ο45,171΄Α΄ (Άκρα Καβούρι)
  • (Β) φ=37ο48,742΄ Β, λ=023ο44,944΄ Α
  • (Γ) φ=37ο47,365΄ Β, λ=023ο45,891΄ Α
  • (Δ) φ=37ο47,830΄ Β, λ=023ο46,240΄ Α

Δείτε εδώ τον χάρτη σε μορφή pdf

Ο Ομπάμα στην «Καθημερινή»

Στο μεταξύ, ηχηρό μήνυμα στήριξης της χώρας μας έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του στην Αθήνα.

«Οι Έλληνες χρειάζονται ελπίδα» διαμήνυσε ο Ομπάμα, λίγο πριν από την επίσκεψη του στην Αθήνα και προτάσσει την ανάγκη για ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

“Θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η χώρα σας είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη”, επισημαίνει ο απερχόμενος Αμερικάνος πρόεδρος.

Παράλληλα, συγχαίρει την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για τα δύσκολα και επώδυνα μεταρρυθμιστικά βήματα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμη περισσότερα που πρέπει να γίνουν και τα οποία θα βελτιώσουν το επενδυτικό κλίμα.

Σχετική είδηση: Η ατζέντα Ομπάμα στην Αθήνα: Χρέος, τρομοκρατία, προσφυγικό, Κυπριακό (video)

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος