Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη και πύλη εισόδου ενέργειας

Επίσημη επίσκεψή στο Κατάρ πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γεγονός που υποδηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δύο πλευρών για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία περιφερειακής αστάθειας και ενεργειακής κρίσης. Η ενέργεια, οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις και οι νέες δυνατότητες για επενδύσεις που ανοίγονται στη χώρα μας, μετά την έξοδο από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των συνομιλιών του πρωθυπουργού με τον εμίρη του Κατάρ, στη Ντόχα.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, έρχεται σε συνέχεια της στρατηγικής της Αθήνας για συνεχή ανοίγματα στις χώρες του Κόλπου.

Στις συνομιλίες των δύο ηγετών κυριάρχησαν τα ενεργειακά ζητήματα και οι δυνατότητες ενίσχυσης και συστηματοποίησης της συνεργασίας των χωρών.

Το Κατάρ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές υγροποιημένου φυσικού αερίου σε παγκόσμιο επίπεδο, η Αθήνα κινείται σε μια στρατηγική για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και αυτό που τόνισε ο πρωθυπουργός είναι ότι η Ελλάδα, λόγω της στρατηγικής θέσης της στην περιοχή και των υποδομών της, μπορεί να αποτελέσει γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη και πύλη εισόδου ενέργειας για την ευρωπαϊκή αγορά, τόσο μέσω του σταθμού της Ρεβυθούσας όσο και μέσω της Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, επεσήμανε ότι η χώρα μας είναι ένας αξιόπιστος εταίρος, πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Και όπως σας ανέφερα, ενημέρωσε τον Εμίρη του Κατάρ για την έξοδο της Ελλάδας στις 20 Αυγούστου από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας, που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, καθώς και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για την επικράτηση κλίματος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την αποφυγή ενεργειών υπονόμευσης της ειρήνης εν μέσω της αναταραχής που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Στη συνάντηση των δύο ηγετών διαπιστώθηκε, επίσης, η κοινή βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, των υποδομών, της γεωργίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και των επιστημών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη και πύλη εισόδου ενέργειας
ΑΠΕ

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της FIFA Gianni Infantino. Συζήτησαν για την προετοιμασία ενόψει των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα φιλοξενηθούν στο Κατάρ, καθώς και για τις εξελίξεις στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε και στο Ολυμπιακό και αθλητικό Μουσείο στο Κατάρ.

Αποστολή-Ντόχα: Δημητρης Γκάστιος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος