Επίσκεψη Μηταράκη σε δομές φιλοξενίας όπου έχουν μεταφερθεί οι διαμένοντες από τις εκκενωμένες δομές Μαλακάσας και Αμυγδαλέζας

Τις δομές φιλοξενίας σε Σκαραμαγκά, Θήβα και Ριτσώνα επισκέφθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης το Σάββατο. Στις δομές αυτές έχουν μεταφερθεί διαμένοντες, μετά την εκκένωση της δομής Μαλακάσας και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στη δομή του Σκαραμαγκά έχουν μεταφερθεί, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, 217 διαμένοντες από το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ της Αμυγδαλέζας, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν σε απομονωμένο χώρο εντός της δομής, χωρίς να μεταβληθεί το καθεστώς κράτησής τους. Στο σύνολο των εκτάκτως φιλοξενουμένων, έχουν παρασχεθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τα απαραίτητα κλινοσκεπάσματα, καθώς και επαρκείς ποσότητες φαγητού, νερού και ειδών υγιεινής.

Επιπροσθέτως, η δομή της Θήβας παραμένει σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας, βάσει του σχεδίου «Αγνοδίκη», προκειμένου να ανταποκριθεί σε πιθανό σενάριο προληπτικής εκκένωσης ή προσωρινής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο από άλλες δομές φιλοξενίας.

Τέλος, στη δομή της Ριτσώνας έχει μεταφερθεί το σύνολο των διαμενόντων από την δομή της Μαλακάσας, οι οποίοι στεγάζονται σε οικίσκους. Με τη συνδρομή του ΔΟΜ, έχουν διανεμηθεί επαρκή κλινοσκεπάσματα, ποσότητες φαγητού και νερού, μάσκες προστασίας μίας χρήσης, καθώς και είδη υγιεινής. Παράλληλα, το προσωπικό της δομής έχει μεριμνήσει για την αντιμετώπιση πιθανών αιτιών πυρκαγιάς, αποψιλώνοντας την βλάστηση εντός της δομής, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος