Επίσκεψη Κ. Φραγκογιάννη στη Λιβύη: Επανέναρξη αεροπορικής και θαλάσσιας σύνδεσης

Τη στήριξη στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης, την επαναφορά της νομιμότητας και την απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης κατά την επίσκεψή του στην αφρικανική χώρα.

Στην ατζέντα του υφυπουργού Εξωτερικών, κατά η διάρκεια της δεύτερης ημέρας της επίσκεψης του στη χώρα, βρέθηκαν οι προοπτικές ενδυνάμωσης της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας- Λιβύης. “Υποστηρίζουμε την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης που στέκεται μόνη της στα πόδια της, μακριά από ξένα στρατεύματα” τόνισε ο κ. Φραγκογιάννης.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών συζητήθηκε η επανενεργοποίηση της σύνδεσης των δύο χωρών, με τον Λίβυο αξιωματούχο να αναγνωρίζει την υποστήριξη της Ελλάδας στη μετεμφυλιακή πορεία της Λιβύης. “Επιθυμούμε κι εμείς την επανέναρξη της αεροπορικής σύνδεσης και το ίδιο ισχύει για τις θαλάσσιες μεταφορές”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Αθήνα στηρίζει την επαναφορά της νομιμότητας στην βορειοαφρικανική χώρα με τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών και την απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων από το λιβυκό έδαφος.

“Τα δικά μας ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη στήριξη της χώρα σας, την ανοικοδόμηση της χώρας, την ισχυροποίηση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων για να σταθεί στα πόδια της χωρίς την παρουσία ξένων στρατευμάτων”, τόνισε ο κ. Φραγκογιάννης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις Μοχάμεντ Ισά, επεσήμανε: “Όπως συμβαίνει μεταξύ δύο χωρών, οι σχέσεις ψυχραίνονται, αλλά ξαναβρίσκουν το δρόμο τους… Η Ελλάδα είναι μια χώρα σημαντική και πολύ κοντά στις ακτές μας”.

Ο κ. Φραγκογιάννης στη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας της Λιβύης ο υφυπουργός έθεσε το θέμα των οφειλών του λιβυκού κράτους προς ελληνικά νοσοκομεία.

Αποστολή: Πιέρρος Τζανετάκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος