Επίσκεψη Γ. Γεραπετρίτη στην Ουάσιγκτον – Συνάντηση με Τζον Κέρι και Άντονι Μπλίνκεν


ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

Στην Ουάσιγκτον, βρίσκεται ο υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης που θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ.


Βρίσκεται σε εξέλιξη στην δεξαμενή σκέψης Γουίλσον, η εκδήλωση “Αντίστροφη μέτρηση για την διάσκεψη των ωκεανών”, και σε αυτό πλαίσιο ο κ. Γεραπετρίτης παρουσιάζει τους στόχους της Ελλάδος για την διάσκεψη που θα γίνει τον Απρίλιο στην Αθήνα. Εδώ βρίσκεται και ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Μπάιντεν για το κλίμα Τζον Κέρι, με τον οποίο είχε κατ’ ίδιαν συνάντηση ο κ. Γεραπετρίτης.

Στο Στέητ Ντηπάρτμεντ -όπου θα βρεθεί σε λίγο ο Υπ. Εξωτερικών- βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί ο πέμπτος γύρος του στρατηγικού διαλόγου Ηνωμένων Πολιτειών -Ελλάδος με υψηλή εκπροσώπηση και από τις δυο χώρες, όπου τίθενται αναλυτικά, θέματα σε διάφορους τομείς συνεργασίας όπως η άμυνα και η ασφάλεια, το περιβάλλον, η αντιμετώπιση καταστροφών, η αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, επενδύσεις και ασφαλώς περιφερειακές προκλήσεις όπως η Γάζα, η Ερυθρά Θάλασσα και η Ουκρανία. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Γεραπετρίτης θα συναντηθεί στις 8 ώρα Ελλάδος με τον Άντονι Μπλίνκεν όπου θα συζητήσουν μια σειρά από διεθνή και περιφερειακά ζητήματα ενώ η Ελλάδα θα υπογράψει την συμφωνία Άρτεμις για την συνεργασία στο διάστημα. Αναμένονται κοινές δηλώσεις από τους δυο υπουργούς με τις οποίες θα επιβεβαιωθεί η εμβάθυνση της συνεργασίας των δυο χωρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος