Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου-Ακάρ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το πρωί ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο υπουργών έγινε συζήτηση για την επικείμενη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 12-13 Φεβρουαρίου 2020, καθώς επίσης και ενόψει της συνέχισης του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεταξύ 17-21 Φεβρουαρίου 2020».

Με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Τούρκο ομόλογό του η Ελληνική Λύση επισημαίνει: “Παγκόσμια πρωτοτυπία ένα κράτος να σε απειλεί, να σου παραβιάζει την Εθνική κυριαρχία, να σε προσβάλει καθημερινά και εσύ να επιμένεις να κάνεις διάλογο με αυτό. Ήρθε η ώρα να συμπεριφερθούμε και εμείς όπως οι Τούρκοι. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν, αλλιώς αυτή η κυβέρνηση δεν αξίζει στους Έλληνες”.

Για «πρωτοφανή ελαφρότητα» στα εθνικά ζητήματα κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου. «Πριν λίγες μέρες μας είπαν ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Όρουτς Ρέις παρασύρθηκε δυτικά από τον άνεμο, παρόλο που αυτός φυσούσε από τα βορειοδυτικά. Σήμερα ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι απείλησε την ελληνική ηγεσία να μην προβεί σε κατάθεση στεφάνου στα Ίμια, υπονοώντας πως οι κινήσεις του Όρουτς Ρέις συνδέονταν με αυτήν την προοπτική. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Τούρκος υπουργός ‘Αμυνας τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του για να τον ευχαριστήσει για τη στάση της Ελλάδας στα Ίμια και “για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και στα υπόλοιπα νησιά”!… Περιμένουμε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει επίσημα τι ακριβώς έγινε», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος