Επικοινωνία Μπλίνκεν με Δένδια: «Ζωτικός σύμμαχος η Ελλάδα»

Την προμελετημένη, απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καταδίκασαν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Κυριακή, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Άντονι Μπλίνκεν «ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη σταθερή υποστήριξή της στην Ουκρανία και στις προσπάθειες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να λογοδοτήσει η Ρωσία για τις ενέργειές της». Οι δύο υπουργοί «καταδίκασαν επίσης τις επιθέσεις της Ρωσίας σε πολιτικούς στόχους». Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε «τα συλλυπητήριά του για τους Έλληνες που σκοτώθηκαν στη βάναυση επίθεση της Ρωσίας στη Μαριούπολη».

«Η Ελλάδα παραμένει ζωτικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και υποστηρικτής της ουκρανικής κυριαρχίας» ανέφερε, σε ανάρτησή του στο Twitter, o Άντονι Μπλίνκεν.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε, μέσω Twitter ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία σε φιλικό κλίμα με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σχετικά με τις εξελίξεις σε Ουκρανία. «Μου μετέφερε τα συλλυπητήρια για το θάνατο των Ελλήνων ομογενών, ενώ τον ευχαρίστησα για τη δήλωσή του για την Ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου» σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος