Επίκαιρες ερωτήσεις από ΚΚΕ και ΜέΡα25 για την αστυνομική βία

Επίκαιρες ερωτήσεις για την αστυνομική βία κατέθεσαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Ειδικότερα ο βουλευτής του ΚΚΕ Αθανάσιος Παφίλης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση  προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα: “Για την κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής με αφορμή τα απαράδεκτα γεγονότα αστυνομικής βίας σε βάρος κατοίκων της Ν. Σμύρνης” ενώ ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα “Έξαρση των φαινομένων αστυνομικής βίας”.

Το ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: “Οι χθεσινές απρόκλητες επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων στη Ν. Σμύρνη, με ξυλοδαρμούς και προπηλακισμούς κατοίκων, περαστικών, ακόμη και οικογενειών με μικρά παιδιά, όπως προκύπτει και από τα σχετικά βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποτελούν ένα νέο σοβαρό κρίκο στην αλυσίδα της κλιμακούμενης κρατικής καταστολής”.

Προσθέτει ότιΕίναι επίσης προκλητική η προσπάθεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω ανακοίνωσης της ΕΛΑΣ, να διαστρεβλώσει κατάφωρα τα χθεσινά γεγονότα, κάνοντας κυριολεκτικά το ‘άσπρο-μαύρο’, και να ενοχοποιήσει τους κατοίκους, περιοριζόμενη στην αναγγελία σχετικής ΕΔΕ για την αποτρόπαιη αστυνομική βία, προκειμένου να κατευνάσει τις αυξανόμενες λαϊκές αντιδράσεις” κι επισημαίνει ότι “η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη τόσο για τις επιθέσεις αυτές, όσο και συνολικά για την απογείωση της αστυνομικής βίας και αυταρχισμού, η οποία εκδηλώνεται καθημερινά, με -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων, ξυλοδαρμούς και προσαγωγές, και την οποία συνειδητά καθοδηγεί”.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ καταλήγει:

“Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
– Πως τοποθετείται απέναντι στα χθεσινά απαράδεκτα γεγονότα αστυνομικής βίας σε βάρος κατοίκων της Ν. Σμύρνης, όπως και γενικότερα στην κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι στον «εχθρό-λαό»;
– Ποια ουσιαστικά μέτρα πρόκειται να λάβει, ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά όχι μόνο οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις απρόκλητες αυτές επιθέσεις, αλλά και όσοι έδωσαν τη σχετική εντολή.
– Ποια ουσιαστικά μέτρα πρόκειται να λάβει, ώστε να σταματήσει το όργιο της καταστολής και αστυνομικής αυθαιρεσίας;”.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης αφού θέτει αρχικά στον πρωθυπουργό το ερώτημα αν είναι γνώστης “της υπόθεσης διασυρμού, με χρήση αστυνομικής βίας, των οροθετικών γυναικών την Άνοιξη του 2012 με εντολή και πολιτική-ηθική ευθύνη του κ. Χρυσοχοΐδη”, τον ρωτά επίσης:

– Αν συνειδητοποιεί ότι “αγνοώντας το βεβαρημένο πολιτικό μητρώο του κ. Χρυσοχοΐδη, η απόφασή σας να τον διορίσετε ξανά Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, και μάλιστα εξωκοινοβουλευτικό, καθώς και η διατήρησή του στη θέση αυτή μετά τα τελευταία γεγονότα, σηματοδοτεί συνειδητή πολιτική επιλογή παραβίασης βασικών ανθρωπίνων και ηθικών αρχών – η οποία σήμερα αποδεικνύεται με την έξαρση φαινομένων αστυνομικής βίας σε όλη την Επικράτεια;”.

– Αν “έχει επιλέξει συνειδητά τη χρήση αστυνομικής βίας ώστε να διχάσει την κοινωνία σε μια περίοδο που σειρά προκλήσεων απαιτούν μέγιστη συνεννόηση μεταξύ Πολιτείας και Πολιτών καθώς και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας;​”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος