Επετειακή συνεδρίαση της Βουλής για το Πολυτεχνείο (video)

Η ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής είναι αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών και βουλευτών.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ομιλία απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε: «Κρατούμε το νήμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και δημιουργούμε τη νέα Ελλάδα».

«Η τιμή στο Πολυτεχνείο δεν είναι στεφάνια… Δεν είναι οι μολότοφ και το πλιάτσικο. Το σύγχρονο μήνυμα της Επετείου είναι δουλειές, παιδεία, αξιοκρατία μακρυά από τον κομματισμό, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης».

«Μεγάλη ημέρα, δοξάζουμε ανθρώπους που απένταροι πρόταξαν τα στήθη τους -χωρίς καμία σιγουριά- απέναντι σε μια οργανωμένη Χούντα, μιλάμε για ανθρώπους που έδωσαν το αίμα τους για τη δημοκρατία. Σήμερα πόσοι ρισκάρουν τα πάντα;» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Δεν νοείται εκπαίδευση χωρίς δημοκρατία αλλά και δημοκρατία χωρίς εκπαίδευση», τόνισε ο υπουργός Παιδείας στην ομιλία για την 34η επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Η σημερινή ημέρα είναι μέρα έμπνευσης και αναστοχασμού» δήλωσε από το βήμα της Βουλής η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως για την 34η επέτειος του Πολυτεχνείου.

«Το μήνυμα εκείνων των χρόνων πρέπει να γίνει οδηγός για τη σημερινή νέα γενιά και για ένα αισιόδοξο αύριο», ανέφερε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο της λαΊκής πάλης σε μία από τις δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

«Οι οικονομικές ανισότητες δημιουργούν ακραίες και παραβατικές συμπεριφορές», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, από το βήμα της Βουλής, ενώ αναφέρθηκε και στην παγκοσμιοποίηση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υφήλιος.

Επετειακή συνεδρίαση της Βουλής για το Πολυτεχνείο (video)

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου τήρησε η Ολομέλεια, στο τέλος της συνεδρίασης, η οποία ήταν αφιερωμένη στην επέτειο.

Από τα θεωρεία της Βουλής, την ειδική συνεδρίαση παρακολούθησε η αδελφή του πρώτου νεκρού των γεγονότων του Πολυτεχνείου, του 17χρονου τότε μαθητή Διομήδη Κομνηνού, που έπεσε νεκρός τη νύχτα της 16ης Νοεμβρίου 1974, Χάρις-Μαρία Θεοχαροπούλου με τον γιο της Διομήδη.

Σχετική είδηση:

ΠτΔ: Η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθημερινό χρέος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος