Επαφές Θεοδωρικάκου στην Ουάσιγκτον: “Ισχυρή στρατηγική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ και στην ασφάλεια”

H ενίσχυση της συνεργασίας Ηνωμένων Πολιτειών Ελλάδος για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην  περιοχή της ανατολικής μεσογείου και τα Βαλκάνια βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στην Ουάσιγκτον.

Ανταπόκριση – Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

“Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν μια πολύ ισχυρή στρατηγική σχέση και στον τομέα της ασφάλειας. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και συνεργαζόμαστε στενά και αποτελεσματικά για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ασταθή περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου με κοινό στόχο την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης” δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος στη συνάντηση που είχε με τον ομόλογο του υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας  των Ηνωμένων Πολιτειών Αλεχάνδρο  Μαγιόρκας ανέπτυξε μεταξύ άλλων τρόπους περαιτέρω αναβάθμισης του στρατηγικού ρόλου της Ελλάδος.

“Με τον ομόλογο μου, τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, συζητήσαμε την περαιτέρω αναβάθμιση της στρατηγικής μας συνεργασίας, καθώς και την ανάγκη η Ελλάδα να έχει ένα στρατηγικό περιφερειακό ρόλο στα Βαλκάνια και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο στον τομέα της ασφάλειας. Για τον σκοπό αυτό, συμφωνήσαμε να εντείνουμε και να αναβαθμίσουμε τις κοινές συνεκπαιδεύσεις των στελεχών των υπηρεσιών μας, ιδιαίτερα στους τομείς της ανταλλαγής πληροφοριών, του ηλεκτρονικού εγκλήματος, και της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Και ασφαλώς η συνεργασία μας αφορά και επεκτείνεται και στον τομέα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης. Σε αυτό τον τομέα, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Μαγιόρκας για τις αυξανόμενες πιέσεις στα σύνορα της χώρας μας και τα μέτρα που παίρνει η ελληνική πολιτεία για να ανταποκριθεί σε αυτές τις πιέσεις με απόλυτη ετοιμότητα σε οποιαδήποτε κρίση μπορεί να δημιουργηθεί στην περιοχή” είπε.

Ο Έλληνας υπουργός περιέγραψε στους Αμερικανούς συνομιλητές του τις έντονες και αυξανόμενες πιέσεις στα ελληνικά σύνορα και σε αυτό το πλαίσιο εξετάστηκαν και  τα πιθανά σενάρια εξαιτίας της κατάστασης στο Αφγανιστάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος