ΕΟ ΚΚΕ: «Νέοι φόροι στους λαούς για να πληρωθούν τα ”σπασμένα” καπιταλιστικής κερδοφορίας και ιμπεριαλιστικού πολέμου»

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με τη «στρατηγική δανεισμού για τη χρηματοδότηση του Next Generation EU (NGEU)» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος σημείωσε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ότι «το NGEU, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αποτελούν υπερμνημόνιο που μοιράζει πακτωλούς χρήματος σε ομίλους ΑΠΕ, ψηφιακής τεχνολογίας, και υποθηκεύει το εισόδημα των εργαζομένων για δεκαετίες» και τόνισε:

«Οι αστικές κυβερνήσεις της ΕΕ, όμως, δεν τα ”βρίσκουν” στη μοιρασιά. Εκφράζονται σφοδρές αντιπαραθέσεις για την αποπληρωμή των δανείων τού προγράμματος, στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, των επιπτώσεών του, μπροστά στη διαφαινόμενη καπιταλιστική κρίση. Προβάλετε σαν λύση την αγορά ομολόγων από τον λαό. Ουσιαστικά καλείτε τράπεζες, ομίλους, funds να κερδοσκοπήσουν στις πλάτες των εργαζομένων, που τους φορτώνετε το βάρος των χρεών, ”ιδίων πόρων-νέων φόρων” πέρα από τον πληθωρισμό, την ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος, και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατέληξε στην παρέμβασή του: «Οι λαοί να μην συμβιβαστούν με τη βαρβαρότητα για να πληρώσουν τα ”σπασμένα” της καπιταλιστικής κερδοφορίας, των ανταγωνισμών κρατών και ομίλων. Στο δρόμο των μαζικών, μαχητικών αγώνων που διεξάγονται σήμερα, να κλιμακώσουν την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους, για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιουργούν: η ΕΕ και τα μονοπώλια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος