Έντονες διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς

Νέο κάλεσμα συστράτευσης στο χώρο της Κεντροαριστεράς. απεύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας ως θετικό βήμα τη συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κ. Γεννηματά σημείωσε την ανάγκη ενότητας της κεντροαριστεράς και κάλεσε όλο το στελεχιακό δυναμικό σε εγρήγορση και συστράτευση.

«Η πόρτα είναι ανοικτή με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει, έτσι όπως ήρθε και το ΚΙΔΗΣΟ, δηλαδή με συμμετοχή στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έτσι ώστε να συνδιαμορφώσουμε τα επόμενα βήματα και τον οδικό χάρτη για να φτάσουμε στο συνέδριο του ενιαίου προοδευτικού φορέα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Όσον αφορά τους τρείς πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, (Διαμαντοπούλου – Φλωρίδης – Ραγκούσης) που ξεκίνησαν την δική τους πρωτοβουλία η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε: «Έχουμε απευθυνθεί και στους τρεις. Το κάλεσμά μας είναι ανοιχτό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά είναι για τώρα. Όχι λίγο πριν από τις εκλογές».

Άφησε ωστόσο αιχμές, λέγοντας ότι «ο χώρος πρέπει να στηριχθεί και πάνω σε μια ηθική. Και το ηθικό για ανθρώπους που τιμήθηκαν επί σειρά ετών από ένα κόμμα, είναι, αν δεν έχουν αλλάξει τοποθέτηση πολιτική και ιδεολογική και δεν έχουν άλλους στόχους, να έρθουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας».

Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ λέγοντας: «Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αλλάξει σε τίποτε από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανη, αναποτελεσματική και έχει μια τυχοδιωκτική στάση. Το τελευταίο διάστημα έχει και καθεστωτική, αυταρχική συμπεριφορά, προσπαθώντας να παραμείνει λίγο ακόμη στην εξουσία.

Έχω πει πολλές φορές ότι στην πραγματικότητα εμείς είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία απλά περιμένει το ώριμο φρούτο να πέσει. Εμείς κάνουμε την πιο σκληρή αντιπολίτευση.

Από την άλλη μεριά όμως, το ότι εμείς έχουμε αυτή την σκληρή αντιπολιτευτική στάση απέναντι σε μια κυβέρνηση που είναι κατώτερη των περιστάσεων, δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε ότι ο πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία και η Δεξιά».

Η κ. Γεννηματά απάντησε και στις αιχμές που άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Κεντρική Επιτροπή για την συστράτευση του Γιώργου Παπανδρέου με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για ρετρό διαφωνίες.

«Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι έχουμε γυρίσει σελίδα, όλοι έχουν την ωριμότητα και την αυτογνωσία να βοηθήσουν σε αυτό που γίνεται. Προχωράμε μπροστά …Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για ρετρό διαφωνίες».

Σχετικά με το Ποτάμι, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «η πόρτα είναι ανοικτή με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει έτσι όπως ήρθε και το ΚΙΔΗΣΟ, δηλαδή με συμμετοχή στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έτσι ώστε να συνδιαμορφώσουμε τα επόμενα βήματα και τον οδικό χάρτη για να φτάσουμε στο Συνέδριο του ενιαίου προοδευτικού φορέα».

Σχετικά με τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επισημαίνοντας ότι «στόχος θα πρέπει να είναι η συμπόρευση όλων των δυνάμεων, για έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο, ο οποίος θα μπορεί να ανατρέψει το τεχνητό δίπολο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να έχει μία ισχυρή εναλλακτική, προοδευτική προοπτική».

Τέλος ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, επανέλαβε ότι η Κεντροαριστερά χρειάζεται έναν νέο μεγάλο φορέα, στον οποίο έχουν χώρο όλα τα κόμματά της, ενώ επεσήμανε ότι «η Κεντροαριστερά πρέπει να έχει ίσες αποστάσεις, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη ΝΔ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος