Eντείνονται οι διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ – Η Τ. Αντωνίου κατέλαβε την έδρα της Γ. Γεννηματά (video)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαβουλεύσεις και οι διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής ενόψει της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης στις 5 Δεκεμβρίου. Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας 1η Νοεμβρίου στις 6.30μμ, προκειμένου να αποφασίσει για τη θεσμική και Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος.

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να εγκρίνουν την εισήγηση του γραμματέα, Βασίλη Κεγκέρογλου, να εκτελεί χρέη μεταβατικού προέδρου, μέχρι την εκλογή νέου.

Το πρωί της Δευτέρας 1/11 ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο στην Ολομέλεια της Βουλής, η νέα βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην εκλογική περιφέρεια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Τόνια Αντωνίου, που ήταν πρώτη επιλαχούσα στις εκλογές του 2019 και καταλαμβάνει την έδρα που είχε η Φώφη Γεννηματά.

Όπως δήλωσε η κ. Αντωνίου: «Η σκέψη όλων μας είναι στην Φώφη. Με μεγάλη συγκίνηση, ορκίστηκα σήμερα Βουλευτής, καταλαμβάνοντας την έδρα του Νότιου Τομέα που κατείχε η Πρόεδρος μας.
Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πολίτες, πως θα τιμήσω την ψήφο τους με υπευθυνότητα και αγωνιστικότητα.
Θα τιμήσω τη μνήμη της και την πολιτική παρακαταθήκη της με τις πράξεις μου».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Παύλος Γερουλάνος, δήλωσε: «Προτείνω μέσα από την εκπομπή σας να κάνουμε μαζί με τους συνυποψήφιους σοβαρές συζητήσεις, όλοι μαζί σε 4 μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, για να δείξουμε ότι ο χώρος έχει θέσεις διακριτές απέναντι στα άλλα κόμματα, αλλά και για να δείξουμε την ενότητα που συμβόλιζε η Φώφη Γεννηματά», τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ».

Η παρακαταθήκη που μας άφησε η Φώφη Γεννηματά μας δεσμεύει σε έναν διάλογο πολιτικό, με σκληρές αντιπαραθέσεις αλλά με πολιτικό πολιτισμό. Να ξεχάσουμε τα κόμματα ως τσιφλίκια και να αρχίσουμε να τα σκεφτόμαστε ως χώρους παραγωγής πολιτικής. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι θέσεις τους να μετράνε στις επιλογές των ψηφοφόρων. Εμείς θα βγούμε έξω, η δική μου προεκλογική εκστρατεία είναι όλη σχεδιασμένη γύρω από θέσεις, τις οποίες θα τις πάμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα μιλήσουμε και μέσα από media γιατί ο χρόνος είναι λίγος για να πούμε τι είναι αυτό που κάνει διακριτή τη δική μου υποψηφιότητα», τόνισε.

Εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θα πάει άμεσα σε διπλές εκλογές. «Πολύ αμφιβάλω εάν ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας επιδείξουν πραγματικά διάθεση συνεργασίας. Θα θέλουν να δυναμώσουν τα δικά τους κόμματα και λιγότερο να ασχοληθούν με ένα άλλο κόμμα. Αν το ΚΙΝΑΛ έχει αρκετή δύναμη για να επιβάλει έναν διάλογο, τότε ο διάλογος πρέπει να γίνει πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Εγώ δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ και υπερασπίστηκα τα σύμβολα όταν οι άλλοι συνυποψήφιοι μου υπέγραψαν να γίνει ΚΙΝΑΛ. Το σύμβολο το αλλάζεις ως επιστέγασμα μιας διαδικασίας που ξεκινάει με τη θέση σου, με το καταστατικό, με μια μεγάλη εξόρμηση για να ενεργοποιήσεις το στελεχιακό δυναμικό και μετά εάν είναι τροχοπέδη, να αλλάξεις το όνομα».

Επίσκεψη στα γραφεία του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε ο Γ. Παπανδρέου, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρό του Θ. Ζαούτη, ενώ μετά θα επισκεφτεί το νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Ο Α. Λοβέρδος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως: «η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα με θάρρος, κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους».

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής επέκτασης του εμβολιασμού σε όλους τους δημοσίους λειτουργούς που έρχονται σε επαφή με το κοινό ενώ αναφέρει πως η κυβέρνηση κινείται χωρίς σχέδιο και στρατηγική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος