Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη διαρροή e-mails: Δεν υπάρχει ζήτημα ως προς την επιστολική ψήφο αναφέρει η κυβέρνηση

Σύνοψη
  • Από την εσωτερική αυτή έρευνα προέκυψε ότι επρόκειτο για emails εκλογέων του 2023
  • Την πολιτική ευθύνη ανέλαβε ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που ακολούθησαν.

Η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι μετά τις πρώτες καταγγελίες δόθηκε εντολή να διεξαχθεί έρευνα μέχρι τέλους ,ενώ διευκρίνισε ότι το ζήτημα δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά απαντήσεις για το ποιος έδωσε την εντολή για παράδοση προσωπικών δεδομένων.

Από την εσωτερική αυτή έρευνα προέκυψε ότι επρόκειτο για emails εκλογέων του 2023 – μετά τις εκλογές του Μάϊου- τα οποία η κα Ασημακοπούλου απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Απαντήσεις για το ποιος έδωσε την εντολή για την παράδοση των προσωπικών δεδομένων ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έντονες είναιοι αντιδράσεις και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

«Ούτε η κ. Κεραμέως μπορεί πλέον να το παίζει ανήξερη και ανεύθυνη, ούτε ο κ. Μητσοτάκης να την προστατεύει και να μην την αποπέμπει», αναφέρει η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσθέτει: «Έκαναν το ΥΠΕΣ υποκατάστημα της ΝΔ, παραβίασαν κατάφωρα το νόμο. Όσα ψέματα κι αν εφευρίσκουν καθημερινά, οι πολίτες τους έχουν καταλάβει πια».

Την πολιτική ευθύνη ανέλαβε ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο οποίος και παραιτήθηκε, ενώ ακολούθησε και η αποπομπή του γραμματέα αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας. 

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος