Ένταξη του “Ηρακλή” στο Π.Ν- Δηλώσεις ΠτΔ και ΥΕΘΑ: “Ειρήνη και κυριαρχία στο Αιγαίο”

Μήνυμα αισιοδοξίας και εθνικής αυτοπεποίθησης έστειλαν από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εθνικής’Αμυνας, κατά την τελετή ονοματοδοσίας και ένταξής στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης “Ηρακλής”.

“Με τη βεβαιότητα ότι το νέο πλοίο θα συμβάλλει στην αποτελεσματική προστασία των θαλασσίων συνόρων μας και της ειρήνης στην περιοχή εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Το σκάφος εντάσσεται στο πολεμικό ναυτικό σε περίοδο υψηλών προκλήσεων όπου η ενίσχυση του στόλου είναι ιδιαίτερα σημαντική”, ανέφερε στο μήνυμά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“Το Πολεμικό Ναυτικό εγγυάται την κυριαρχία μας στο Αιγαίο”, επεσήμανε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι η προστασία των θαλάσσιων συνόρων και η ειρήνη στην περιοχή.

Ένταξη του “Ηρακλή” στο Π.Ν- Δηλώσεις ΠτΔ και ΥΕΘΑ: “Ειρήνη και κυριαρχία στο Αιγαίο”

Ο «Ηρακλής» είναι το δεύτερο πλοίο Γενικής Υποστήριξης που δωρίζει στο Πολεμικό Ναυτικό η οικογένεια Λασκαρίδη, μετά το «Άτλας Ι», που παραδώθηκε στο Π.Ν. τον Δεκέμβριο του 2019.

Το νέο πλοίο, το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την υποστήριξη των αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού, είναι μήκους 85 μέτρων και εκτοπίσματος 4.500 τόνων, κατασκευής 2002. Διαθέτει 2 προωστήριες μηχανές ισχύος 9.600 ίππων, 2 αξονικές γεννήτριες, 4 εγκάρσιους προωθητήρες, (2 πλώρα και 2 πρύμα) επιπλέον των 2 κύριων ελίκων των κύριων μηχανών. Έχει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων και διαθέτει μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα άνω των 2.600 τόνων.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος