Ένταση στη Χειμάρρα για τις κατεδαφίσεις σπιτιών ομογενών- Αντιδράσεις (video)

Ένταση επικρατεί από το πρωί της Τρίτης στη Χειμάρρα, καθώς συνεργεία ξεκίνησαν τις κατεδαφίσεις σπιτιών ομογενών. Ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας καθώς υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους.Για τις εξελίξεις ενημερώθηκαν τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα.

“Η Αθήνα παρακολουθεί στενά και με προσοχή τα όσα συμβαίνουν και αναλαμβάνει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες” επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Να αναλάβει δράση για τη Χειμάρρα στην Ευρώπη καλεί την κυβέρνηση η ΝΔ. “Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα κάθε ενέργεια που στρέφεται κατά των δικαιωμάτων των μελών της εθνικής ελληνικής μειονότητας, που κατοικούν στη Χειμάρα”, δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Την καταδίκη της “για τις παράνομες ενέργειες της κυβέρνησης της Αλβανίας, καθώς οι κρατικές υπηρεσίες προχώρησαν στην κατεδάφιση κτιρίων στην Χειμάρρα” εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων και καλεί τον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, να εφαρμόσει τη νομιμότητα και να σεβαστεί τους ελληνικής καταγωγής πολίτες της γειτονικής χώρας.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Παναγιώτης Μπάρκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος