Ένταση με Γ. Φλωρίδη στη συζήτηση για τον Ποινικό Κώδικα – «Είναι νομοθέτηση υπέρ κοινωνικών ομάδων»

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται και σήμερα στη βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο Ποινικό Κώδικα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις, παρ` όλα αυτά το νομοσχέδιο συγκεντρώνει τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Ολοκληρώνεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για τους κώδικες, μια συζήτηση στην οποία σήμερα κυριάρχησαν οι υψηλοί τόνοι, η έντονη αντιπαράθεση – κυβέρνησης αντιπολίτευσης, ενώ δεν έλειψαν και οι προσωπικές επιθέσεις.

Ο Γιώργος Φλωρίδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, συνέχισε για δεύτερη μέρα να υπεραμύνεται των αλλαγών που φέρνει στον Ποινικό Κώδικα, τονίζοντας ότι «νομοθετούμε με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι το λαϊκό αίσθημα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε στην κριτική που δέχεται περί «ποινικού λαϊκισμού», τονίζοντας ότι με αυτό το νομοσχέδιο για πρώτη φορά δημιουργούνται τα ποινικά αδικήματα εναντίον αυτών που ασκούν βία σε βάρος λειτουργών του Δημοσίου, όπως είναι οι γιατροί, οι καθηγητές ή οι δάσκαλοι κι αυτό, όπως το χαρακτήρισε, είναι μια νομοθέτηση υπέρ των κοινωνικών ομάδων.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Φλωρίδη, το νομοσχέδιο έρχεται για να αντιμετωπίσει τη λεγόμενη μικρομεσαία εγκληματικότητα, με έμφαση στην εκτίμηση των ποινών, έτσι ώστε να τονωθεί και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση θα καταψηφίσει το ν/σ – Κατηγορεί την κυβέρνηση για λαϊκισμό


Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αυταρχισμό λόγω της αυστηροποίησης των ποινών που φέρνει και ιδιαίτερα για την παραβατικότητα των ανηλίκων, ενώ εξαπολύουν και πυρά για τον τρόπο νομοθέτησης, υποστηρίζοντας ότι λείπει το επιστημονικό έρεισμα, καθώς δεν προηγήθηκε η απαραίτητη διαβούλευση και συνεργασία με τους επιστημονικούς και νομικούς φορείς.

Δεν έλειψαν και οι προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του Γιώργου Φλωρίδη, κυρίως για το πολιτικό του παρελθόν επί ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη και εκείνος απάντησε ότι όταν διαφώνησε με το κόμμα του παρέδωσε την έδρα και δεν τη κράτησε, ενώ κατηγόρησε για υποκρισία και δημαγωγία τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι ταυτίζονται τα επιχειρήματα που ακούγονται από τα κόμματα της άκρας δεξιάς, όπως είπε, με εκείνα της Αριστεράς.

Το βράδυ αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Βουλή: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση του ν/σχεδίου για τον Ποινικό Κώδικα

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης τόνισε: «Λόγια, λόγια, λόγια. Και όταν έρχεται η στιγμή όπου πραγματικά η ελληνική κοινωνία βλέπει την κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ των δικών της αναγκών, υπέρ των δικών της συμφερόντων, λέτε ΟΧΙ. Κατά τα λοιπά στις παρελάσεις είστε πρώτοι. Ξεχάσατε ή αμελήσατε ότι αυτό το νομοσχέδιο επικοινωνεί με το 90% θετικής αποδοχής της ελληνικής κοινωνίας».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε: Αγνοήσατε επιδεικτικά το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας.
Βλέπουμε μόνο αναχρονιστικές ρυθμίσεις. Οι άνω των 15 ετών θα οδηγούνται στη φυλακή για κάθε κακούργημα και όχι όπως σήμερα υπάρχει, αν αυτό στρέφεται κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας ή εμπεριέχει στοιχεία βίας.
Φυσικά είναι ψιλά γράμματα για εσάς το ότι ένα παιδί χρειάζεται συμπερίληψη. Χρειάζεται υποστήριξη.

«Ποινικός λαϊκισμός. διότι πρώτον, η νομοθέτηση δείχνει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του εφήμερου εντυπωσιασμού και πάντως να αγνοεί και να αδιαφορεί για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες. Τροποποιείται η ποινική νομοθεσία με όρους δημοσιογραφικούς, όχι νομικούς» τόνισε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.

«Δεν μου απαντήσατε,ακόμη από χθες για το νόμο που φέραται. Σας είπα κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ήθελε το πλυντήριο και το φέρατε χθες εσείς και μας κουνάτε και το δάχτυλο» είπε ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος


«Απευθύνεται στην Εθνική αντιπροσωπεία προκλητικά και διχαστικά, έχοντας φτιάξει ήδη μια τερατώδη αφήγηση, είτε είστε με το νομοσχέδιο είτε είστε με την εγκληματικότητα» τόνισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

«Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα αποδεικνύει περίτρανα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πάσχει βαριά από δύο επικίνδυνες πολιτικές ασθένειες, από αυταρχισμό και από ποινικό λαϊκισμό» ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών Βασίλειος Στίγκας .

«Όλος ο επιστημονικός κόσμος είναι υποκριτές και κυριαρχούνται από δικολαβίστικο πνεύμα κύριε Υπουργέ; Επειδή ξέρετε τα της Παιδείας. Εσείς πάτε κατευθείαν στις συνέπειες» είπε ο Πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός.

«Να φροντίσουν ώστε οι αδικούμενοι να έχουν πρόσβαση και στο δίκαιο και στη δικαιοσύνη και να μην αποτρέπεται η πρόσβασή τους με διατάξεις επιβολής δυσθεώρητων παραβόλων και χαρατσιών» τόνισε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος