Ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με δύο γαλλικές φρεγάτες (video)

Την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM επιβεβαίωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης. Το Παρίσι παραχωρεί τις φρεγάτες με χρονομίσθωση (leasing) και αναμένεται να πλεύσουν στα ελληνικά νερά μέσα στο καλοκαίρι. Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ένταση από την πλευρά της Τουρκίας θα συνεχιστεί ενόψει και των πρόωρων εκλογών στη γειτονική χώρα.

«Είναι ακριβές ότι η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες με χρονομίσθωση (leasing). Υπήρξε συνομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο πρόσφατο παρελθόν και υπήρξε μια συνεννόηση, αναφορικά με το να πάρει η Ελλάδα δύο φρεγάτες. Επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες. Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση, έχει προηγηθεί μια ολόκληρη διαδικασία, είναι έτοιμες. Είναι δυνατόν να πλεύσουν και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μέσα στο καλοκαίρι» ανέφερε κ. Κουβέλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Η Ελλάδα, διευκρίνισε, δεν μπορεί να μπει στην κούρσα των εξοπλισμών, αλλά να ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη.

«Η αναβάθμιση μαχητικών μας πρέπει να γίνει, αλλά αυτό δεν αποτελεί συμμετοχή στην κούρσα των εξοπλισμών» τόνισε ο υπουργός.

Προέβλεψε «δύσκολο δίμηνο», καθώς – όπως είπε- το σκηνικό των εντάσεων τροφοδοτεί τη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου κλίματος στο εσωτερικό της Τουρκίας που εξυπηρετεί τον Ερντογάν».

Ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στη δεν απέκλεισε και την πιθανότητα θερμού επεισοδίου από ατύχημα.

«Θερμό επεισόδιο με την έννοια της επιλογής δεν βλέπω, άλλα είναι δυνατό από μια συμπεριφορά της Τουρκίας μια αναχαίτιση να μετατραπεί από ατύχημα σε ένα θερμό επεισόδιο».

Πηγή ΕΡΤ, Σκάι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος