Ενημέρωση από τον Κυρ.Μητσοτάκη σε 28 πρέσβεις της ΕΕ για προσφυγικό και εσωτερικά θέματα .  

Η λογική του κλεισίματος των βορείων συνόρων, που προβάλλεται από ορισμένους στην Ευρώπη, είναι μια λάθος και αντιπαραγωγική προσέγγιση υπογράμμισε ο πρόεδρος  της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με τους με τους 28 πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ.

Η συνάντηση κράτησε 1,5 ώρα και είναι  μέρος των πρωτοβουλιών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προβολή στο εξωτερικό και την Ευρώπη των ελληνικών θέσεων για το προσφυγικό.Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ενημέρωσε πως έγινε σε εξαιρετική ατμόσφαιρα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση κατά την οποία δόθηκε έμφαση στο προσφυγικό, αλλά εθίγησαν και άλλα θέματα.

ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι τέτοιες δηλώσεις δεν κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και δεν βοηθούν μια χώρα και ένα λαό που κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει ένα μείζονος κλίμακας ζήτημα όπως το προσφυγικό- μεταναστευτικό.

«Το ζήτημα ξεπερνά τις δυνατότητες κάθε κράτους-μέλους να το αντιμετωπίσει μόνο του και που γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι ευρωπαϊκό και αποτελεί κοινή πρόκληση. Σκέψεις και δηλώσεις σαν αυτές, δεν θα δώσουν λύση στο πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πώς «Η Τουρκία πρέπει να γίνει πιο συνεργάσιμη, ιδίως σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης. Θα πρέπει, επίσης, να αναγνωρίσει και την πολιτική της ελεύθερης βίζας που έχει προς ορισμένα κράτη»

Σχετικά με τα εσωτερικά θέματα στους Ευρωπαίους πρέσβεις τονίστηκε ότι «δεν συμμετέχουμε στη συζήτηση περί εκλογών που άλλωστε προκαλείται από στελέχη της συγκυβέρνησης».

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μια λειτουργία του πολιτεύματος με δυο πλειοψηφίες. Την πλειοψηφία για τα δύσκολα νομοσχέδια και μια άλλη, διαφορετική πλειοψηφία για τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις της συγκυβέρνησης. Αυτό δεν γίνεται πουθενά στην Ευρώπη» υπογραμμίστηκε.

Στη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη με τους πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών μετείχαν επίσης η συντονίστρια Εξωτερικών και ‘Αμυνας Ντόρα Μπακογιάννη και ο εκπρόσωπος τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος