Αρ. Πελώνη: Ο Κουφοντίνας εκβιάζει με την απεργία πείνας – Πυρά για τη στάση του Α. Τσίπρα

Στη συμπλήρωση ενός έτους από την εμφάνιση του πρώτου  κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε στην τοποθέτησή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κάνοντας μια αναδρομή σε όσα έπραξε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας όλο αυτό το διάστημα. Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ακόμα ότι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού βρίσκει ήδη σχεδόν καθολική αποδοχή στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

“Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Επιτροπή εργάζεται για τη δημιουργία μιας πύλης για διαλειτουργικότητα μεταξύ των εθνών και εκτίμησε ότι σε τρεις μήνες η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί, Στην ίδια κατεύθυνση η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι όλοι συμφώνησαν ότι χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, προσθέτοντας ότι θα είναι διαθέσιμο μέχρι το καλοκαίρι”.

Η κ. Πελώνη τόνισε ότι τα καταφέραμε καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ότι προτάχθηκε από την πρώτη στιγμή η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Επίσης, αναφέρθηκε σε όσα έγιναν για την ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και τη στήριξη της οικονομίας. Έκανε λόγο για νέα έξαρση του ιού λέγοντας ότι υπάρχει αυξητική τάση σε 56 από τις 76 περιφερειακές ενότητες της χώρας και πίεση στο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα στην Αττική.

Η επιδημιολογική κατάσταση σήμερα απαιτεί αυξημένη προσοχή είπε κι εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα θα χτίσουμε το πρώτο τείχος ανοσίας “καλύπτοντας μεγάλο ποσοστό των υπερήλικων συμπολιτών μας”  λέγοντας ότι “συνολικά από τις 27 Δεκεμβρίου έγιναν κοντά στις 890.000 εμβολιασμοί”.

Κλείνοντας την τοποθέτηση της αναφέρθηκε στο θέμα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα είναι μια αστική δημοκρατία και δεν θα γίνει εκβιαζόμενη δημοκρατία ούτε μια τρομοκρατημένη πολιτεία. Τόνισε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. ” Μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει” σημείωσε η κ. Πελώνη.

Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για αυτόκλητο συνήγορο που έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυισοβίτη.

“Ο εκβιασμός του πολυϊσοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν αφορά  την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυισοβίτη, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του. Οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν” τόνισε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος