Εμμένει στο αίτημα για οικουμενική ο Β. Λεβέντης (video)

Στην ανάγκη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης αναφέρθηκε εκ νέου ο Βασίλης Λεβέντης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, αποκλείοντας συνεργασία της Ένωσης Κεντρώων με την κυβέρνηση Τσίπρα.

«Λένε ότι θα μπω στην κυβέρνηση. Δήλωσα. Αν μπει η Ένωση Κεντρώων μαζί με τον Τσίπρα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση να μην ψηφίσει ούτε ένας Ένωση Κεντρώων. Ο Μητσοτάκης μπορεί να μπει σε κυβέρνηση με τον Τσίπρα. Μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι στο μέλλον, όποιο κι εάν είναι το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών, μπορεί να δούμε κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης μπορεί να μπει σε κυβέρνηση. Ο Λεβέντης ποτέ», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Δεν φοβάμαι ό,τι και να πουν. Δήλωσα στη Θεσσαλονίκη ότι δεν θα κάνω κυβέρνηση με κανέναν, τους εννιά βουλευτές δεν τους διαθέτω παρά μόνο στην Ελλάδα, το δήλωσα ξεκάθαρα και θα είμαι σε όλα τα ραντεβού ελεύθερος. Θα κάνω ό,τι αισθάνεται η ψυχή μου, ό,τι αισθάνομαι ό,τι είναι χρήσιμο για τη χώρα, χωρίς να φοβάμαι τα σχόλια οσωνδήποτε κακόβουλων κύκλων», πρόσθεσε.

«Ο λόγος που έχω ανοίξει έναν διάλογο με τον Τσίπρα είναι να δω μήπως ο Πρωθυπουργός -επειδή έκανε μεγάλο άνοιγμα με την απλή αναλογική- μήπως μπορέσει να καταλάβει μερικά αυτά που του λέω, όχι γιατί θέλω να μπω στην κυβέρνηση», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επισημαίνοντας ότι «ο ίδιος, δείχνει πιο ώριμος και πιο σοβαρός» και ότι πλέον ακολουθεί «ευρωπαϊκή γραμμή», αλλά «έχει ακόμη πολλά βαρίδια μέσα στο κόμμα του».

«Αυτήν τη στιγμή δεν διαφέρει σε τίποτε από τον κ. Σαμαρά και καταστρέφει και τη χώρα και τον εαυτό του», συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για «αρχομανία», ότι απορρίπτει την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση και ακολουθεί την αντίληψη που προϋποθέτει για την άνοδό του την καταστροφή των αντιπάλων του, δηλαδή «βασίζεται στο να γκρεμιστεί ο Τσίπρας». Επίσης, τον χαρακτήρισε «ανεπαρκή» και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι σαν τα “φο” κοσμήματα. Είναι νέος στην ηλικία, αλλά πολύ γέρος στις ιδέες».

«Εγώ δεν έχω προτιμήσεις. Σας είπα, ο Τσίπρας μίλησε στην καρδιά μου όταν έφερε την απλή αναλογική» υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης και τόνισε: «Εγώ τον τίμησα, αλλά του ζήτησα του Πρωθυπουργού να μην ψηφίσει νομοσχέδιο με 153. Να κάνει διαβουλεύσεις, να γίνουμε μία Βουλή πιο ώριμη, πιο υπεύθυνη. Επιστρέφει στο 153. Με χάνει. Διαισθάνομαι ότι θα με χάσει τελείως και θα γυρίσω στην πολύ σκληρή γραμμή». «Αν δε φτιάξουμε μία κυβέρνηση 250 βουλευτών επενδυτής δεν θα έρθει», ανέφερε.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης, για να κρύψει τη «συνομωσία» με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, χρεώνει στον ίδιο ότι θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε «ο κ. Σταύρος και η παρέα του να εγκατασταθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, δεν έχω καμία αμφιβολία», ενώ ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι υπό διάλυση».

Επίσης, διέβλεψε ότι σε περίπτωση εκλογών θα επικρατήσει ο κ. Μητσοτάκης, και επεσήμανε ότι θα κάνει πολύ σκληρή κριτική στον κ. Τσίπρα εάν καταθέσει πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος, που θα σημαίνει ότι θα δώσει την ευκαιρία, σε περίπτωση προσεχούς συγκυβέρνησης Μητσοτάκη- Γεννηματά, να επαναφέρουν την ενισχυμένη αναλογική.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε ότι η φιλοδοξία του είναι στις επόμενες εκλογές το κόμμα του να αυξήσει το ποσοστό του, από το σημερινό ποσοστό του σε 15%, ακόμη και σε 30% και να γίνει κυβέρνηση. «Είμαστε κόμμα κυβερνητικό, δεν είμαστε σαν την κυρία Φώφη, που ψάχνει τα ερείπιά της, να μαζέψει τα ερείπιά της για να πάρει ένα 3-4%», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προεκλογικές δηλώσεις του για αντικατάσταση βουλευτών ανά εξάμηνο, απάντησε ότι εάν είχε εφαρμόσει τα εξάμηνα, τώρα θα είχε έναν βουλευτή λιγότερο, καθώς αποχώρησε από το κόμμα ο κ. Καλλιάνος.

Για το θέμα της ονομασίας των Σκόπιων, επεσήμανε ότι «έχουν υποχρέωση οι μεγάλες δυνάμεις να πιέσουν τα Σκόπια για να αλλάξουν όνομα».

Αναφερόμενος στους ιδιωτικούς σταθμούς, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να πάρει χρήματα που δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να πάρουν από τους καναλάρχες, αλλά ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα και σε αυτούς τους ιδιοκτήτες που δεν πήραν άδεια να καταβάλλουν ποσά αντίστοιχα με εκείνα που κατατέθηκαν στη δημοπρασία, περί τα εβδομήντα εκατομμύρια και να πάρουν και εκείνοι άδεια για τα κανάλια τους.

«Εγώ ζητάω, από τη Θεσσαλονίκη, να μην κλείσει κανένα κανάλι. Το τζάμπα τελείωσε, να συμφωνήσω κι εγώ», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε την ανησυχία του ότι δεν έρχεται ούτε ένας επενδυτής, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική.

Δήλωσε ότι διαφωνεί με τον Πρωθυπουργό, που προτάσσει τη μείωση του χρέους. «Πρώτα κάνεις τις μεταρρυθμίσεις σου, πρώτα είσαι εσύ εντάξει με τις υποχρεώσεις σου και μετά ζητάς οτιδήποτε…», ανέφερε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι το να ζητείται πρώτα μείωση του χρέους χωρίς να εκπληρώνονται τα προαπαιτούμενα και να γίνονται οι μεταρρυθμίσεις, «είναι προς τα έξω εικόνα απατεωνιάς».

Πηγές: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος