Ε. Αχτσιόγλου: Μεγάλη η αδράνεια στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού (audio)

«Ελλιπή στρατηγική στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού» και «μεγάλη αδράνεια», καταλόγισε στην κυβέρνηση η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθρέπτης» του Χρήστου Μιχαηλίδη, ωστόσο «δεν θα εξίσωνε απόλυτα το καθεστώς στην Ελλάδα με το καθεστώς Τραμπ», απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη διαχείριση της πανδημίας στις δύο χώρες.

«Η κυβέρνηση δεν τα έχει πάει καλά στη διαχείριση της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου και τόνισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τον ρυθμό τον δίνει ο ιός. Η πανδημία δίνει το σήμα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ανεβοκατεβάζει το διακόπτη του λοκ νταουν. Η κυβέρνηση έχει πολλές δυνατότητες για να προλαμβάνει. Δηλαδή να υπάρχουν μαζικά τεστ δωρεάν στον πληθυσμό, να υπάρχουν έλεγχοι στους εργασιακούς χώρους γιατί είναι από τις βασικές εστίες  υπερμετάδοσης, να υπάρχει σοβαρή αντιμετώπιση στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου υπάρχουν συνθήκες συνωστισμού. Η κυβέρνηση δεν κάνει αυτονόητες ενέργειες σε αυτονόητα μέτωπα, όπως αυτά που είπα. Είχε μία αλαζονική στάση το καλοκαίρι, ότι νικήσαμε τον κορονοϊό, ότι είμαστε πάνω από το πρόβλημα και το πρόβλημα εξερράγη από τον Σεπτέμβρη και μετά».

Σχετικά με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την ενίσχυση της οικονομίας, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ως ένα βαθμό όσο υπάρχει πανδημία και λοκ νταουν, προφανώς θα υπάρχει ύφεση, συρρίκνωση της κατανάλωσης και της δυνατότητας των επιχειρήσεων να είναι παραγωγικές. Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να προλάβει την ύφεση ή να περιορίσει την έκτασή της. Και εδώ, πάλι η απάντηση είναι ότι δεν το έκανε καθόλου αυτό. Είχε δηλαδή πολλές δυνατότητες, τις οποίες δεν αξιοποίησε ή αξιοποίησε σε λάθος κατεύθυνση».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος