Ελληνική Λύση για έξοδο από Ενισχυμένη Εποπτεία: Έχουμε μία κυβέρνηση εκτός πραγματικότητας και έναν πρωθυπουργό που ζει σε παράλληλο σύμπαν

Δριμεία κριτική τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στην κυβέρνηση ασκεί το κόμμα της Ελληνικής Λύσης σχετικά με την έξοδο της χώρας από την Ενισχυμένη Εποπτεία, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι «η πανηγυρική δήλωση του πρωθυπουργού για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία τεκμηριώνει για άλλη μια φορά ότι έχουμε μία κυβέρνηση εκτός πραγματικότητας και έναν πρωθυπουργό που ζει σε παράλληλο σύμπαν. Με την οικονομία να καταγράφει έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών σχεδόν 11 δισ. και πάνω από 6 δισ. ταμειακό έλλειμμα για το επτάμηνο, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζει, αλλά να απολογείται».

Η Ελληνική Λύση τονίζει ότι με το 45% των Ελλήνων να αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος και τους εγγεγραμμένους ανέργους σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) να αγγίζουν το 1 εκατομμύριο, η κυβέρνηση αντί να θριαμβολογεί θα έπρεπε ήδη να λογοδοτεί». Παράλληλα προσθέτει ότι «αυτό που δεν σχολίασε ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωση του, είναι η υποχρέωση της Ελλάδας να επιστρέψει σε πρωτογενή πλεονάσματα το 2023. Προφανώς επειδή η έννοια «πλεόνασμα» είναι άγνωστη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, έπειτα από τρία χρόνια δίδυμων ελλειμμάτων.

Τέλος, αναφέρει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των ελλειμμάτων, του δημόσιου χρέους, της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής, της αδιαφάνειας και της καταστρατήγησης βασικών αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος», και καταλήγει ότι τον «λογαριασμό» που δημιούργησε δυστυχώς, θα κληθούν να τον πληρώσουν οι επόμενες γενιές Ελλήνων, όταν ο ίδιος θα αποτελεί ένα θλιβερό παρελθόν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος