“Η Ελλάδα στηρίζει την μεγάλη διαπραγματευτική προσπάθεια της Κύπρου” (video)

Την απόλυτη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες της Κύπρου για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και εγγυήσεις, επανέλαβε απόψε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στον Κύπριο πρόεδρο, ο οποίος παρείχε ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών, που θα συνεχιστούν την Κυριακή στην Ελβετία.

«Η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί έναν πρωταρχικό εθνικό στόχο όχι μονο για τον ελληνισμό και τον Κυπριακό λαό αλλά και για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις τους με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, μετά τη συνάντησή τους.

Τόνισε ότι στηρίζουμε σταθερά την εξεύρεση μια δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό επι τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της ΕΕ, χωρίς κατοχικά τουρκικά στρατεύματα και με κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων.

Σημείωσε ότι δεδομένων των κρίσιμων στιγμών που διανύουμε στην περιοχή μας και την Ευρώπη οι συνομιλίες αποκτούν επιπλέον σημασία και τόνισε, όπως και χτες παρουσία του Μπαράκ Ομπάμα, ότι το Κυρπιακό δεν είναι ένα διμερές αλλά ένα διεθνές πρόβλημα που ξεκίνησε από την παράνομη εισβολή και κατοχή απο τα τουρκικά στρατεύματα.

Η Ελλάδα, υπογράμμισε απευθυνόμενος προς τον κ. Αναστασιάδη, στηρίζει την μεγάλη διαπραγματευτική προσπάθεια που διευθύνετε και θα καταβάλει καθε στήριξη, θα ενθαρρύνει τις προσπάθειες σας όπως και συνολικά του κυπριακού λαού, διότι θεωρούμε ότι δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος θα είναι προς όφελος όλου του Κυπριακού λαού.

Ανέφερε ότι ενημερώθηκε πλήρως από τον Νίκο Αναστασιάδη για τη σημαντική πρόοδο που φαίνεται ότι έχει σημειωθεί αλλά και για τα καίρια θέματα που παραμένουν ανοικτά.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

“Η Ελλάδα στηρίζει την μεγάλη διαπραγματευτική προσπάθεια της Κύπρου” (video)Οποιαδήποτε άλλη λύση θα δημιουργούσε αρνητικό προηγούμενο για τις χώρες-μέλη της ΕΕ, ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Ο Νίκος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, όμως θα πρέπει να συνεχιστούν οι διαδικασίες ώστε να υπάρξει μία δίκαιη και ουσιαστική λύση. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πολυμερούς διάσκεψης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να προηγηθεί σημαντική πρόοδος και σε άλλα ζητήματα.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

“Η Ελλάδα στηρίζει την μεγάλη διαπραγματευτική προσπάθεια της Κύπρου” (video)
Αμέσως μετά ο κ.Αναστασιάδης ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις, και τις επόμενες μέρες θα ενημερώσει τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε την αμέριστη στήριξή του στις προσπάθειες της Κυπριακής κυβέρνησης για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Σχετική είδηση: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη

Πηγή: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος