Εκτός φυλακής με «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή – Μ. Δημητρακόπουλος: Βγαίνει με ψηλά το κεφάλι

Εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» θα βρεθεί η Εύα Καϊλή, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης (12/4/2023). Επικαλούμενη τοπικά ΜΜΕ η La Repubblica κάνει για λόγο για κατ’ οίκον περιορισμό της Ελληνίδας πολιτκού με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της ιταλικής εφημερίδας, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής βρισκόταν υπό κράτηση στις φυλακές του Χάρεν, έξω από τις Βρυξέλλες, από τις 9 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της διαφθοράς στο πλαίσιο της έρευνας για το Qatargate. Κατά το δημοσίευμα, την είδηση επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Le Soir ο δικηγόρος της Καϊλή, Σβεν Μαρί, ο οποίος δήλωσε: «Δεν θα προσθέσω τίποτε άλλο εκτός από το ότι η απόφαση αυτή μου φαίνεται πολύ λογική».

Η Εύα Καϊλή βγαίνει από την φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιόπρεπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλος, δήλωσε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αποφυλάκισή της αναμένεται αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (11/4/2023) με τον ίδιο τρόπο ηλεκτρονικής επιτήρησης πάρθηκε απόφαση για αποφυλάκιση του Μαρκ Ταραμπέλα ενώ ο Αντόνιο Παντσέρι αποφυλακίσηκε την προηγούμενη εβδομάδα (και αυτός με βραχιολάκι). Ο σύντρόφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι στις 23 Φεβρουαρίου.

«Μόλις μάθαμε με ανακούφιση την επικείμενη απελευθέρωση του Μαρκ Ταραμπέλα», ανέφερε τη Μεγάλη Τρίτη η ανακοίνωση της πλευράς του ευρωβουλευτή προσθέτοντας ότι παραμένει στη διάθεση των αρχών εάν χρειαστούν επιπλέον πληροφορίες. Παράλληλα, επισημάνθηκε από την πλευρά του ότι «ισχυριζόταν πάντα ότι είναι αθώος», καθώς και ότι «δεν είχε λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του».

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Σχετικά Άρθρα: Qatargate: Νέο αίτημα Καϊλή για αποφυλάκιση – Επιμένει στην αθωότητά της

Απελευθερώνεται ο Ταραμπέλα με βραχιολάκι – Πώς σχολιάζει την απόφαση ο Μ. Δημητρακόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος