Παρέμβαση της Ζ. Κωνσταντοπούλου πριν ξεκινήσει η Εξεταστική για τα Τέμπη – Νέα συνεδρίαση στις 17:30

Την διακοπή της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη προκάλεσε η παρέμβαση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου στην αίθουσα.

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει τις εργασίες της Εξεταστική Επιτροπή, η κ. Κωνσταντοπούλου μπήκε μέσα στην αίθουσα και κάθισε μαζί με την κα Καραγεωργοπούλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν θα βγει από την αίθουσα χωρίς να εκφράσει αυτά που επιθυμεί, αναφορικά με την πορεία της Εξεταστικής.

Μετά από διαβούλευση του προέδρου της επιτροπής, Δ. Μαρκόπουλου με τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, τα μέλη της Εξεταστικής ενημερώθηκαν ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής «οι βουλευτές που δεν ανήκουν στη δύναμη διαρκούς επιτροπής μπορούν να παρακολουθούν τις εργασίες της, χωρίς όμως δικαίωμα λόγου και ψήφου».

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι θέτει αίτημα εξαίρεσης του προεδρείου της επιτροπής, ωστόσο ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι για να ισχύει το αίτημα αυτό πρέπει να έχει τις υπογραφές 50 βουλευτών.

Ο κ. Μαρκόπουλος έδωσε το λόγο στον εισηγητή της πλειοψηφίας Λ. Τσαβδαρίδη, ωστόσο η κ. Κωνσταντοπούλου επέμενε να θέτει επανειλημμένα το αίτημά της, με τον κ. Μακρόπουλο να μιλά για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που θυμίζει άλλες εποχές.

Μετά από 15 περίπου λεπτά αντεγκλήσεων, η Επιτροπή διέκοψε τη συνεδρίασή της που διεξάγετο στην αίθουσα 223 της Βουλής, και όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, θα συνεχιστεί στις 17:30 στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι από το Νοέμβριο η κα Κωνσταντοπούλου έχει αποβληθεί από την αίθουσα, δεν μπορεί να συμμετάσχει, με αποτέλεσμα να θεωρείται παράτυπη η παρέμβασή της.

«Σε συνέχεια της από 11/12/2023 επιστολής μου σας γνωρίζω ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το Έγκλημα των Τεμπών, θα παρασταθώ και θα συμμετάσχω κανονικά στις Εργασίες της Επιτροπής, ως τακτικό μέλος της, που ουδέποτε εξαιρέθηκα εγκύρως, αφού στην απόφαση περί εξαίρεσής μου, πλην άλλων, μετείχαν και 2 πρόσωπα, οι κκ. Α. Πλεύρης και Ζ. Ράπτη, που μετέπειτα ομολογήθηκε ότι είχαν σύγκρουση καθηκόντων» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δελτίο Τύπου, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθαρίας.

Προχώρησε ακόμη σε αίτηση περί εξαίρεσης του Προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, της Αντιπροέδρου και του Γραμματέως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος