Εξεταστική για Τέμπη: Εγκρίθηκε το πόρισμα της ΝΔ – Οι θέσεις των κομμάτων και η «εισβολή» της Z. Κωνσταντοπούλου

Σύνοψη
  • ΝΔ: Αν είχαν τηρηθεί οι κανόνες, το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί
  • Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση επιχειρεί «μπάζωμα» των ποινικών ευθυνών - Καθυστέρησε η συνεδρίαση μετά από απροειδοποίητη παρουσία της στην Επιτροπή

Εκρίθηκε η πρόταση των βουλευτών – μελών της Νέας Δημοκρατίας, ως το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».

Στο πόρισμα της ΝΔ, το οποίο εγκρίθηκε «κατά πλειοψηφία», θα καταχωρηθούν και οι γνώμες της μειοψηφίας.

Με την έγκριση του πορίσματος αυτού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Το πόρισμα της επιτροπής, μαζί με τις σχετικές αποδείξεις θα υποβληθεί στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ – σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής – και μετά από πρόταση 60 βουλευτών, το πόρισμα θα εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση.

Τι είπαν τα κόμματα

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας. Λ. Τσαβδαρίδης είπε ότι το πόρισμα των βουλευτών της ΝΔ δεν φέρνει πίσω τους 57 νεκρούς ούτε θα σβήσει το πένθος στους γονείς και στους οικείους τους, ελπίζουμε όμως ότι θα προσφέρουν μία ακτίδα παρηγοριάς, σε όλους αυτούς, και μία αίσθηση κάθαρσης, στην συλλογική μνήμη της κοινωνίας μας, βοηθώντας την ελληνική δικαιοσύνη να πράξει κατά το βέλτιστο τρόπο το καθήκον της.

Γιατί οι συγγνώμες όσο ειλικρινείς και αν είναι, δεν αρκούν είπε ο κ. Τσαβδαρίδης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, η ΝΔ και η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών, για την διαλεύκανση των συνθηκών της: Συνέστησε ταχύτατα διοικητική επιτροπή για την σύνταξη πραγματογνωμοσύνης, έλαβε άμεσα μέτρα για την στήριξη των οικογενειών των θυμάτων, και διευκόλυνε με τις άμεσες ενέργειες της, την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, και μάλιστα στο ανώτατο βαθμό, προκειμένου να ξεκινήσει τον έλεγχο των ποινικών ευθυνών.

Κυρίως όμως, συναίνεσε χωρίς χρονοτριβή στην πρόταση που έκανε η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα το ΚΚΕ, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, δυνατότητα που η ίδια, ως κυβέρνηση, πρότεινε να έχει η κοινοβουλευτική μειοψηφία, στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση. Και εμπράκτως, συνέχισε ο κ. Τσαβδαρίδης, «επιτάχυνε τις διαδικασίες, προκειμένου η συσταθείσα εξεταστική επιτροπή, να καλέσει και να εξετάσει δεκάδες μάρτυρες αλλά και να συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό εγγράφων, προκειμένου να συνταχτεί εν συνεχεία το πόρισμα [..] το οποίο ευελπιστούμε να βοηθήσει σημαντικά το έργο της δικαιοσύνης».

«Ως μέλη της ΝΔ, κάναμε αγώνα για να συνδράμουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην αναζήτηση σαφών απαντήσεων. Υπήρξε ζήτημα τιμής. Όχι μόνο διότι πρέπει να διαλευκανθεί υπόθεση με αμέριστο σεβασμό στη μνήμη αιτημάτων αλλά διότι έπρεπε η όλη διαδικασία να διεξαχθεί με τρόπο και σε χρόνο που δεν θα άφηνε καμιά υπόνοια για συγκάλυψη», είπε ο κ. Τσαβδαρίδης σημειώνοντας ότι «έπρεπε να ρίξουμε φως στη σκιά των ερωτημάτων χωρίς να αφήσουμε περιθώριο σε κανέναν, στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, να διαστρεβλώσει και να καπηλευτεί την αλήθεια, ζητώντας συλλήβδην βιαστικές καταδίκες, παρασυρμένος από παράλογες φήμες, από θεωρίες συνωμοσίας και από λαϊκά δικαστήρια χωρίς καμία απόδειξη, και με μοναδικό σκοπό την κομματική εκμετάλλευση. Τέτοιοι τακτικισμοί, δυστυχώς, δεν έλειψαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της επιτροπής. Σίγουρα όμως δεν στάθηκαν ικανοί ούτε να επηρεάσουν την παραγωγική λειτουργία της επιτροπής, ούτε βεβαίως να σκιάσουν την ιδιαίτερη χρησιμότητα των συμπερασμάτων του πορίσματος της» είπε ο κ. Τσαβδαρίδης.

Σημειώνεται ότι στο πόρισμα της ΝΔ, είχε διαπιστωθεί ότι «εάν είχαν τηρηθεί απαρέγκλιτα οι κανόνες του Γενικού Κανονισμού Κινήσεως το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί».

Περιμέναμε τη θεωρία του ανθρώπινου λάθους από πλευράς ΝΔ, αλλά είναι λυπηρό «να κλείνουν τα μάτια, σε ευθύνες πολιτικών προσώπων» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β. Κόκκαλης: Είναι λυπηρό να κλείνουν τα μάτια και να μην έχουν το σθένος να αρθρώσουν δύο κουβέντες για τα διπλά εγκλήματα, δηλαδή για το πρώτο έγκλημα που στοίχισε τη ζωή στους 57 συνανθρώπους μας και το δεύτερο έγκλημα, αμέσως μετά, αυτό της αλλοίωσης του τόπου του εγκλήματος» είπε ο κ. Κόκκαλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε επίσης την πρόταση του κόμματός του «η εξεταστική επιτροπή με ερμηνευτική δήλωση της, να διευκρινίσει την θέση της ότι για τα εγκλήματα παραλείψεως κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων αρμόδια είναι η τακτική Δικαιοσύνη, καθώς σε ότι αφορά το άρθρο 86 Συντάγματος και το προστατευτικό πλέγμα για τις πράξεις που εκτελούνται κατά την ενάσκηση των υπουργικών καθηκόντων, δεν προκύπτει ότι συμπεριλαμβάνεται και η παράλειψη εκτέλεσης οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιλένα Αποστολάκη είπε ότι η Εξεταστική Επιτροπή θα καταγραφεί ως οργανωμένη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών: Η απόφαση και η εντολή για την υλοποίηση της συγκάλυψης δόθηκε από τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου, που συνειδητά επέλεξε να αποκλείσει την σε βάθος διερεύνηση και να προστατέψει συνδεδεμένα με αυτόν πολιτικά πρόσωπα.

Η πολιτική ευθύνη του είναι διπλή είπε η κα Αποστολάκη και συνέχισε. Αφορά το περίφημο επιτελικό κράτος που κατά τη διάρκεια της τετραετούς πρώτης θητείας του δεν διασφάλισε την ύπαρξη ολοκληρωμένου συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, λόγω μη ολοκλήρωσης της σύμβασης 717/2014, γεγονός το οποίο τελεί σε άμεση αιτιώδη συνάφεια με την τραγωδία των Τεμπών. Αφορά όμως και τη μετέπειτα μεθόδευση της συγκάλυψης: την εντολή για το μπάζωμα και την εντολή για το μπάζωμα και την ενορχήστρωση της συγκάλυψης των υπευθύνων κατά τη διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής, υπογράμμισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Αποστολάκη.

Η πρωτοβουλία του ΚΚΕ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, συνέβαλε αφενός στο να μην ξεχαστεί το έγκλημα, και αφετέρου έφερε στο φως πολλά και ουσιαστικά στοιχεία, όχι μόνο πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Αν δεν υπήρχε αυτή η πρωτοβουλία του ΚΚΕ, το πιθανότερο είναι πως τα εγκλήματα θα είχαν θαφτεί, καθώς όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν σοβαρές ευθύνες για το τραγικό αυτό συμβάν είπε ο κ. Καραθανασόπουλος. Υπενθύμισε μάλιστα πως, παρότι οι προτάσεις για σύσταση προανακριτικής που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζονταν στην δικογραφία της Ευρωπαίας εισαγγελέως για οικονομική ζημιά της ΕΕ από την υλοποίηση της 717, και όχι για καθεαυτό το εγκληματικό συμβάν στα Τέμπη, το ΚΚΕ «στήριξε κι αυτές τις δύο προτάσεις».

Όπως σημείωσε ο κ. Καραθανασόπουλος, κατά τη διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής επιβεβαιώθηκαν οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση στο σιδηρόδρομο και την ασφάλεια του, αλλά προέκυψαν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, δηλαδή όλων των υπουργών Μεταφορών, αλλά και άλλων, είτε μέσα από τις ενέργειές τους είτε μέσα από σημαντικές παραλείψεις, υπονόμευσαν την ασφάλεια του σιδηροδρόμου, αποδεχόμενοι έτσι το ενδεχόμενο, αν όχι προδιαγράφοντας, την εξέλιξη του συγκεκριμένου εγκλήματος των Τεμπών».

Για προσπάθεια αναχαίτισης της πορείας της εξεταστικής επιτροπής από την πλειοψηφία έκανε λόγο ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Π. Σαράκης, προσθέτοντας ότι, δυστυχώς, πολλά μέλη της, λειτούργησαν με αμιγώς κομματικά κριτήρια. Σημείωσε επίσης ότι με ευθύνη της πλειοψηφίας η επιτροπή στερήθηκε την πρόσβαση σε κρίσιμα έγγραφα των υπό διαμόρφωση δικογραφιών και ότι δεν της επετράπη να εξετάσουν ουσιώδεις μάρτυρες όπως οι κκ Καραγιάννης, Παναγιώτου και ο διευθύνων σύμβουλος του ‘Ακτωρα. Ο κ. Σαράκης είπε ότι οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Μεταφορών, από το 2012 και εντεύθεν, μαζί με τους παράγοντες των σιδηροδρομικών εταιρειών και οι σχετικοί εργολάβοι «φέρουν την ανάλογη ποινική ευθύνη και θα πρέπει να αχθούν ενώπιον της Τακτικής Δικαιοσύνης».

Δεν θα συμμετάσχουμε στην ιεροτελεστία σας, είπε εκ μέρους της Νέας Αριστεράς, ο Ν. Ηλιόπουλος. Εάν η επιτροπή ολοκληρώσει σήμερα το έργο της, θα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι μιλάμε για μία επιτροπή που από την πρώτη στιγμή είχε φτιαχτεί για ένα και μοναδικό λόγο, την συγκάλυψη, είπε ο κ. Ηλιόπουλος. Παράλληλα, μίλησε για «θράσος» από την πλευρά της πλειοψηφίας, που θεωρεί – όπως είπε – ότι κανένα σύστημα ασφαλείας δεν θα μπορούσε να αποτρέψει το δυστύχημα, καθώς ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στις 5/3/2023, ότι εάν η τηλεδιοίκηση είχε ολοκληρωθεί αυτό το δυστύχημα θα είχε πρακτικά αποφευχθεί. Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε επίσης σε μέτρηση κοινής γνώμης, σύμφωνα με την οποία, οκτώ στους δέκα πολίτες δεν εμπιστεύονται τη Βουλή ότι προσπαθεί να ρίξει φως, και ότι αυτό, είναι κάτι που έχει «πετύχει» η πλειοψηφία.

Οι βουλευτές της ΚΟ Σπαρτιάτες Π. Δημητριάδης, της ΚΟ Νίκη Ν. Βρεττός και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Φλώρος ζήτησαν από την εξεταστική επιτροπή να διευκρινίσει ότι «για τα εγκλήματα που τελέστηκαν από πολιτικά πρόσωπα, παραλείψεως κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων, αρμόδια είναι η τακτική Δικαιοσύνη». Πρόσθεσαν ότι, εάν η θέση αυτή δεν γίνει δεκτή από την πλειοψηφία, να εξεταστεί η πρόταση ομόφωνης εισήγησης για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σύνολο των αδικημάτων, που προαναφέρθηκαν, σε ότι αφορά τους εμπλεκόμενους υπουργούς.

Η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ελ. Καραγεωργοπούλου κατηγόρησε τους βουλευτές της πλειοψηφίας ότι επεδίωξαν τη φίμωση τόσο του κόμματος όσο και της επικεφαλής του, Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Ενώπιον του ελληνικού λαού δολοφονήσατε εκ νέου τους νεκρούς, μεταξύ αυτών τους αληθινούς ανθούς της ελληνικής κοινωνίας. Τραυματίσατε σήμερα και πάλι τους τραυματίες του τραγικού και πρωτοφανούς εγκλήματος των Τεμπών.

Είναι βέβαιο ότι οπλίσατε τους συγγενείς όλων στην ενδυνάμωση του αγώνα ζωής για τη δικαίωση όσων αδόκητα, άδικα και βίαια στερήθηκαν του δικαιώματος της ζωής. Με το γνωστό αδίστακτο τρόπο σας, εκβιάζετε την έκδοση πορίσματος, προσπαθείτε να το επιβάλλετε, μεθοδεύοντας από την έναρξη των σημερινών εργασιών της επιτροπής, με κατάφωρα καταχρηστικό, αντιδεοντολογικό και ποινικά κολάσιμο κραυγαλέο τρόπο, την φίμωση της Πλεύσης Ελευθερίας, είπε η κα Καραγεωργοπούλου, επαναφέροντας αφενός την πρόθεση της κας Κωνσταντοπούλου να μετάσχει στις εργασίες της επιτροπής και αφετέρου να καταθέσει αίτηση εξαίρεσης του προεδρείου της επιτροπής.-

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, οι βουλευτές τάχθηκαν, ο καθείς υπέρ του πορίσματος που εξέδωσαν τα κόμματά τους, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ, της ΚΟ Σπαρτιάτες και ο ανεξάρτητος Κ. Φλώρος δήλωσαν ότι ζητούν τη συνέχιση της εξεταστικής επιτροπής, ενώ και η Πλεύση Ελευθερίας τάχθηκε εναντίον της ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος ευχαρίστησε τους βουλευτές για τη συνεισφορά τους στο έργο της εξεταστικής, το οποίο διήρκησε 4 μήνες, με πάνω από 180 ώρες συνεδριάσεων, με πολλές εξ αυτών των συνεδριάσεων να κρατούν 11 και 12 ώρες ημερησίως.

Ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι εξαίρεση στο έργο των βουλευτών, υπήρξαν «οι εκτός κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και πρακτικής καταστάσεις, παραφωνίες, οχλαγωγίες, και όλα αυτά τα οποία αποτελούν ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό, τα οποία βιώσαμε σήμερα, από μία πρώην πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου, νυν πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος [..] Όλοι καταλαβαίνουμε το εμπόριο θλίψης, την τυμβωρυχία και την «πολιτική ευκαιρία» που είδε η κ. Κωνσταντοπούλου» είπε ο κ. Μαρκόπουλος. Έκανε μάλιστα λόγο για απειλές και τραμπουκισμούς της κας Κωνσταντοπούλου σε ηλεκτρολόγο της Βουλής και στη γραμματεία της επιτροπής, ενώ για την αναφορά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας σε αξιόποινες πράξεις του προεδρείου της επιτροπής, ο κ. Μαρκόπουλος είπε «κι εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα για να προβούμε σε κάθε περαιτέρω νομική ενέργεια».

Η απροειδοποίητη παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η συνεδρίαση διεκόπη λόγω της απροειδοποίητης παρουσίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των εντάσεων που προκλήθηκαν.

Πιο αναλυτικά, με καθυστέρηση ξεκίνησε η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, αφού με την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μπήκε στην αίθουσα για να καταθέσει πρόταση μομφής στο προεδρείο της Επιτροπής. Δεδομένου όμως ότι δεν είναι μέλος της επιτροπής, το προεδρείο της ζήτησε να βγει από την αίθουσα, με την ίδια να αρνείται και να παρεμβαίνει στις ομιλίες των μελών.

Η εξαίρεσή της από μέλος της Επιτροπής είχε αποφασιστεί επειδή η ίδια εκπροσωπεί νομικά συγγενείς θυμάτων.

Μετά από την ένταση που προκλήθηκε, η συνεδρίαση ξεκίνησε αλλά αυτή τη φορά στην αίθουσα της Ολομέλειας. Η κ. Κωνσταντοπούλου, όπως είπε, θα πάει στην εν λόγω αίθουσα για να υπερασπιστεί όλη αυτή τη διαδικασία μέχρι τέλους, για να λάμψει η αλήθεια. Γιατί η κυβέρνηση καλύπτει τα πάντα, «μπαζώνει» τα πάντα, δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Έπειτα και πάλι, η κ. Κωνσταντοπούλου είχε φραστικά επεισόδια με το προεδρείο και ειδικότερα με τον κ. Μαρκόπουλο.

Δήλωση πλειοψηφίας για τη Ζ. Κωνσταντοπούλου: Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

«Καταγγέλλουμε την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παρεμπόδιση των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής» αναφέρεται σε δήλωση της πλειοψηφίας της Βουλής για την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.

Προστίθεται «Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Εκτόξευσε απειλές εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Η δε πρακτική της να λαμβάνει αυθαίρετα και παράνομα τον λόγο, επιχειρώντας να φιμώσει τους συναδέλφους βουλευτές, όταν έχει εξαιρεθεί από μέλος της, ξεπέρασε κάθε όριο. Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η τυμβωρυχία και ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, έχει ονοματεπώνυμο: Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τόσο καιρό με αποκορύφωση τη σημερινή της συμπεριφορά διεκδικούσε το μονοπώλιο του να είναι συγκλονισμένη, ενώ το μόνο που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται απάνθρωπα μια ανείπωτη τραγωδία».

«Η ακραία αυτή συμπεριφορά της δεν θα περάσει. Οι αλήθειες θα ακουστούν όσο και αν η Κα Κωνσταντοπούλου προσπαθεί με τυμβωρυχική διάθεση να καπηλευτεί τον πόνο των συγγενών θυμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση επιχειρεί «μπάζωμα» των ποινικών ευθυνών

«Μετά το μπάζωμα της αλλοίωσης του τόπου του εγκλήματος, η κυβέρνηση και η ΝΔ επιχειρούν το μπάζωμα των ποινικών τους ευθυνών» δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο περιθώριο της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για τη «διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών». «Αυτό που επιχειρείται και σήμερα στην εξεταστική επιτροπή, είναι το μπάζωμα των ποινικών ευθυνών, η υπόθαλψη εγκληματιών-προσώπων ελεγχόμενων ποινικά για το έγκλημα των Τεμπών και η συγκάλυψη των ευθυνών με συσκότιση των συνθηκών διάπραξης του εγκλήματος» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα, μίλησε για παράνομη προσπάθεια παρεμπόδισης της παρουσίας της στην επιτροπή, καθώς και για «μπούλιγκ» που υπέστη από βουλευτές της πλειοψηφίας όταν επιχείρησε να αναπτύξει αίτημά της για εξαίρεση του προεδρείου της επιτροπής, διότι, όπως είπε, «επιχειρεί συγκάλυψη ευθυνών και υπόθαλψη ποινικώς ελεγχόμενων προσώπων».

Τόνισε επίσης ότι «αυτό που διαπράττεται αυτή τη στιγμή είναι αυτοτελώς αξιόποινο. Το προεδρείο της επιτροπής, και οι βουλευτές που συμπράττουν στην συγκάλυψη και στην έκδοση ενός πορίσματος, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν τα ελεγχόμενα κυβερνητικά πρόσωπα δηλαδή ο κ. Καραμανλής, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τριαντόπουλος, είναι αξιόποινη πράξη και ελέγχεται» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Προανήγγειλε, δε, ότι ως εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων θα βρεθεί αύριο ενώπιον του εφέτη ανακριτή Λάρισας προκειμένου να επιληφθεί «και αυτών των ενεργειών συγκάλυψης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος