Εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ.: Οι αντιπαραθέσεις και το παρασκήνιο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαβουλεύσεις και οι διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής, ενόψει της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης, στις 5 Δεκεμβρίου. Στην αφετηρία για την κούρσα της διαδοχής βρίσκονται έξι υποψήφιοι, και ήδη άρχισαν οι πρώτες αντεγκλήσεις.

Η αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους και όχι με προσωπικές αντεγκλήσεις  και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση μελών και φίλων του κινήματος στην εκλογική διαδικασία, είναι τα δυο στοιχήματα που προτάσσουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία ώστε η παράταξη να βγει ενωμένη και ενισχυμένη την επόμενη ήμερα.

Στελέχη εκφράζουν την εκτίμηση oτι δεν θα φθάσουν όλοι οι υποψήφιοι στην τελική ευθεία. Οι Χάρης Καστανίδης και Παύλος Γερουλάνος δηλώνουν ότι θα είναι υποψήφιοι μέχρι το τέλος.

“Μετά την δουλειά που κάναμε την τελευταία εβδομάδα, να μαζέψουμε τις 6.000 υπογραφές, θεωρώ ότι το σωστό που έχω να κάνω είναι να πάω σε αυτή τη διαδικασία μέχρι το τέλος και να μιλήσουμε για τα θέματα που ανοίξαμε” είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Από τις έξι” ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Γερουλάνος.

“Δεν είναι περιστασιακή η απόφασή μου. Συνεπώς μέχρι τέλους. Πρέπει να αναδείξουμε τις διαφορές μεταξύ συντηρητικών και προοδευτικών πολιτικών”, δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. Χάρης Καστανίδης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από το Ρέθυμνο όπου περιοδεύει  δήλωσε ότι αν εκλεγεί αποκλείει κάθε συνεργασία με τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετη ερμηνεία στον όρο προοδευτική διακυβέρνηση, δίνει ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

“Η προοδευτική διακυβέρνηση, που είναι το πρόγραμμά μας, είναι το “Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο” και μια ανθρωποκεντρική ανάπτυξη και πρόοδος που επιδιώκουμε, μπορεί να επιτευχθεί εάν το Κίνημα Αλλαγής καταφέρει να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς” επεσήμανε μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ, ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής εκλογών 83 χιλιάδες πολίτες υπέγραψαν για τους υποψηφίους, που θεωρείται πρόκριμα όπως λένε για μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές κλάπες στις 5 Δεκεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος