Εκλογές Κεντροαριστερά: Κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή στις κάλπες

Ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας στο νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς και κάλεσμα συμμετοχής στην ψηφοφορία απευθύνουν ο προεδρος της επιτροπής που έχει την ευθύνη των εκλογών, Νίκος Αλιβιζάτος και οι εννέα υποψηφίοι στέλνοντας κοινό μήνυμα ενότητας.

Μήνυμα προς τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία της Κυριακής για την εκλογή του προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, απευθύνει μέσω του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος. «Η μεγάλη προσέλευση. Αν την πετύχουμε, όλα στη συνέχεια διευκολύνονται», δηλώνει λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, αύριο το πρωί.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αλιβιζάτος άμεσος σκοπός του εγχειρήματος είναι η αποκατάσταση της ενότητας του χώρου. «Η ενότητα από μόνη της δεν φτάνει. Αν ο νέος επικεφαλής και ο νέος φορέας δεν αρθρώσουν καινοτόμο πολιτικό λόγο, με απήχηση στον κόσμο, η ενότητα θα αποδειχθεί παροδική», υπογραμμίζει . Εξηγεί ακόμη ότι ένας από τους κυριότερους λόγους που προκρίθηκε η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας είναι η κινητοποίηση του κόσμου, ενώ δεν κρύβει το βάρος που αισθάνεται για την επιτυχία της εκλογικής διαδικασίας .

Ο Νίκος Αλιβιζάτος δηλώνει ότι μετά την εκλογή αρχηγού η ευθύνη θα ανήκει σ ΄αυτόν να προχωρήσει με το δικό του στίγμα τις διαδικασίες για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα και ο ίδιος θα συμβάλλει ως απλό μέλος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Νίκου Αλιβιζάτου αν δεν υπάρξει κάποιο εκλογικό σασπένς το αργότερο μέχρι τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα.

Για να ψηφίσει κάποιος στον β’ γύρο θα πρέπει απαραιτήτως να έχει ψηφίσει στον α’ γύρο.

Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ότι αν εκλεγεί δεσμεύεται για μία παράταξη ανοιχτή στην κοινωνία «χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος. Χωρίς μηχανισμούς, φέουδα και τιμάρια. Όπου ενεργό ρόλο και λόγο έχουν τα μέλη. Τολμάμε για μια παράταξη πραγματικά ανανεωμένη, αξιόμαχη, με πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανασυγκρότηση της χώρας». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως στο νέο πολιτικό φορέα χωρούν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες και ότι Ανοίγει σίγουρα ο δρόμος για να ξαναφέρουμε κοντά μας όσους απογοητεύτηκαν, στράφηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα αντιλαμβάνονται το μέγεθος της πολιτικής απάτης που παίχτηκε εις βάρος τους και εις βάρος της χώρας. Δεν έχουν θέση όσοι πλήγωσαν ηθικά την παράταξη και εκείνοι που έσπευσαν να πιάσουν στασίδι εξουσίας στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Σταύρος Θεοδωράκης

«Στόχος μου είναι ένα μεγάλο κόμμα που δεν θα ετεροκαθορίζεται. Ένα κόμμα που θα κοιτάξει στα μάτια τους αντιπάλους και θα θέσει αυτό τους όρους της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα. Ένα κόμμα πραγματικά νέο και πολυτασικό και όχι μια οριακή μετεξέλιξη παραδοσιακών μηχανισμών». Αυτό τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καρφί» και στο δημοσιογράφο Χρήστο Δρούζια.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου προοδευτικού φορέα, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στη διαδικασία. «Απευθύνομαι σε όλους αυτούς που δεν τους χαρίστηκε ποτέ τίποτα. Σε όλους αυτούς που κάνουν το καθήκον τους χωρίς ποτέ να ζητάνε αντάλλαγμα από την πολιτική εξουσία. Τώρα είναι λοιπόν η στιγμή όλοι αυτοί να αποκτήσουν φωνή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το όραμά του για το νέο φορέα σημείωσε ότι θέλουμε «ένα κόμμα – κίνημα που θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό», που θα είναι «στο πλευρό των νέων, των φτωχών, των άνεργων που δουλεύουν “μαύρα” και για “ψίχουλα”, αλλά και της μεσαίας τάξης», στο πλευρό αυτών που «ξοδεύουν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής για να πληρώσουν τους φόρους τους, που κράτησαν ζωντανή την επιχείρησή τους χωρίς να κλέψουν το κράτος, που δεν έκρυψαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και μαζί και οι συνεπείς δημόσιοι υπάλληλοι που κρατούν όρθιο το κράτος κόντρα στους κομματικούς εγκάθετους με τις ταπεινές επιδιώξεις». Ενώ συνέχισε λέγοντας, «δεν είμαστε απλώς η κεντροαριστερά, είμαστε φιλελεύθεροι, προοδευτικοί, κεντρώοι, οικολόγοι, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, είμαστε η παλιά μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Γιάννης Ραγκούσης

Ο Γιάννης Ραγκούσης, υποψήφιος της Κεντροαριστεράς μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πάμε Αλλιώς» κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν μήνυμα ότι η παράταξη δεν θα εξαρτάται από τη Νέα Δημοκρατία όπως κάνουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές.

Νίκος Ανδρουλάκης

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «ΕΠΤΑ» εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συμμετοχή του κόσμου και όπως είπε από τις συνομιλίες του με τον κόσμο «μπαίνει το θέμα ότι η παράταξη πρέπει να ταχθεί απέναντι στον παρόντα πολιτικό δικομματισμό, στο σχήμα που υπάρχει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ», γιατί όπως εξήγησε «βλέπει ο κόσμος ότι από τη μία η Νέα Δημοκρατία είναι προσκολλημένη στο χθες –παρόλο που άλλαξε αρχηγό- και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα τους είπε και άλλα έκανε σε όλα τα μέτωπα. Εδώ λοιπόν υπάρχει ένα μεγάλο πεδίο να αναταχθούμε εμείς», υποστήριξε.

Γιώργος Καμίνης

Ο Γιώργος Καμίνης με μήνυμα του στο twitter, θέτει το διακύβευμα της αυριανής αναμέτρησης. «Αύριο στις κάλπες απαντάμε αν θέλουμε ένα μικρό κόμμα ή μία μεγάλη παράταξη», έγραψε.

Γιάννης Μανιάτης

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης, απηύθυνε κάλεσμα στους συμπατριώτες του στην Αργολίδα λέγοντας ότι «ήρθε η στιγμή να εκλέξουμε νέα ηγεσία σε ένα νέο κίνημα, να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα της μεγάλης προοδευτικής παράταξης» και τους ευχαρίστησε για την συμπαράστασή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος