Αλ. Τσίπρας προς παραπληγικούς: Επαναφορά του 15% των προσλήψεων – Οι επισκέψεις Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και Βελόπουλου

Εστιάζοντας στα θέματα της κοινωνίας και της καθημερινότητας, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, στην πλατεία της Κυψέλης. Το ΕΚΑΒ επισκέφθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Αργολίδα περιοδεύει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Καλά, δεν υπάρχει ράμπα; παρατήρησε ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών στην πλατεία της Κυψέλης, ενώ διαπίστωσε τα προβλήματα σε δρόμος και πεζοδρομους και βοήθησε σε αρκετές περιπτώσεις, να περάσουν κάποια σημεία.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε να μάθει για τις δυσχέρειες στην καθημερινότητά τους, την προσβασιμότητα στα κοινωνικά δρώμενα και τις προσδοκίες τους από την Πολιτεία.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε θεσμοθετηθεί το 15% των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ σε άτομα με αναπηρία, ενώ το πρόγραμμα του κόμματος προβλέπει αύξηση 20% στο επίδομα.

«Το κρίσιμο ζήτημα είναι ένας πολίτης με αναπηρία να έχει ισοτιμία στη ζωή και στο κοινωνικό εισόδημα και αυτό σημαίνει πρώτα από όλα να έχει τη δυνατότητα της εργασίας άρα εκσυγχρονισμός και στελέχωση των κέντρων πιστοποίησης αναπηρίας μεταρρύθμιση συνολική του συστήματος διάγνωσης και πιστοποίησης των επιδομάτων», τόνισε ο κ. Τσίπρας, εξαγγέλλοντας «επαναφορά του 15% των προσλήψεων για άτομα με αναπηρία μέσω ΑΣΕΠ, ιδιαίτερο βάρος στα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ, 20% αύξηση στο επίδομα, εκσυγχρονισμός και στελέχωση των κέντρων πιστοποίησης αναπηρίας αλλά και δυνατότητα σε 70.000 ωφελούμενους να έχουν προσωπικό βοηθό.

Χθες, από την κεντρική αγορά της Σίνδου όπου βρέθηκε κατά την περιοδεία του στους νομούς Θεσσαλονίκης και Πιερίας, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τους μη προνομιούχους της κοινωνίας». 


Το βράδυ ο κύριος Τσίπρας θα μιλήσει στην προγραμματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ: Ελλάδα 2027 – 7 βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους. Αύξηση εισοδημάτων, καταπολέμηση αισχροκέρδειας, αντιμετώπιση ιδιωτικού χρέους, ενίσχυση κοινωνικού κράτους και άμβλυνση ανισοτήτων βρίσκονται στο επίκεντρο της προγραμματικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην αγορά της Καλλιθέας

Με στόχο να διαδώσει το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη της μεσαίας τάξης και την άμβλυνση των ανισοτήτων, με ένα πρόγραμμα που να μπορεί να εγγυηθεί ένα κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στην αγορά της Καλλιθέας. 

«Δε μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συνεχίζει τους εκβιασμούς και να λέει ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα στον Αύγουστο γιατί επενδύει ξανά στο φόβο. Πρέπει μ` ελπίδα, με προγραμματικό λόγο ν` απαντήσουμε στα τεράστια ζητήματα που αφορούν στο κοινωνικό κράτος. Όλα τα κόμματα, και η ΝΔ. Κι ας αφήσουμε τα ψεύτικα διλήμματα», τόνισε.

 «Οι ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, στα πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας και γενικότερα στο ΕΣΥ έχουν τραγικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί σωστά τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο ΕΣΥ, με υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα, δήλωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην κεντρική υπηρεσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Δ. Κουτσούμπας: Τα υπόλοιπα κόμματα αποφεύγουν οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα της φοροδιαφυγής

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται  ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Απόψε στις 20:00, ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συγκέντρωση Εργατοϋπαλλήλων, των Κλαδικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στο αίθριο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Τη διαβεβαίωση ότι ενόψει των νέων εκλογών το ΚΚΕ θα κάνει αυτό που υποσχέθηκε, δηλαδή «ουσιαστική, μαχητική αντιπολίτευση σε κάθε αντιλαϊκή επιλογή», έδωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας από το Πάρκο Τρίτση.
«Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έγδαραν τον λαό με τη φοροληστεία με όλους τους φοροληστρικούς και μνημονιακούς νόμους, και ο ΕΝΦΙΑ που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργούσε, η κυβέρνηση της ΝΔ τους διατήρησε στα ύψη παρά το μεγάλο πληθωρισμό», δήλωσε.

Κ. Βελόπουλος: Περιοδεία στην Αργολίδα

«Για ακόμα μία φορά αποδεικνύει ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο παρά η καρέκλα του πρωθυπουργού. Εκβιάζει τον Ελληνικό λαό για τρίτες εκλογές, γιατί από αλαζόνας θέλει να γίνει ηγεμόνας. 25 Ιουνίου θα λάβει το μήνυμά του αυτός και η αλαζονεία του και όλη η Νέα Δημοκρατία. Θα μαυριστεί από τους Έλληνες», είπε κατά τις επισκέψεις του σε Άργος και Ναύπλιο. 

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη, Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ