Εκλογές – debate: Κυριάκος Βελόπουλος για Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα

Σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη στο debate της ΕΡΤ σχετικά με την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε: «Σε έναν εσένα πολυπολικό κόσμο δεν ορίζεις εσύ απλά τη μοίρα σου. Αποφασίζεις με ποιους θα πας. Δεν ζούμε το 1970 – 80 τότε υπήρχαν δύο block το δυτικό και το σοβιετικό. Το ” Ανήκομεν εις την Δύσιν” ήταν μία ρήση που στον πολιτισμένο χώρο, όριζε την δική μας εκεί παρουσία. Σήμερα λοιπόν πολυπολικός κόσμος Κίνα, Ινδία, Ρωσία. Ναι και Ρωσία, ορίζουν διαφορετικά το εθνικό συμφέρον. Δεν μπορείς να πηγαίνεις μονόπατα», είπε αρχικά.

«Και θα σας το αποδείξω», πρόσθεσε. «Χάσαμε το όνομα Μακεδονία με τη Δύση. Χάσαμε και τη βόρειο Ήπειρο ενώ οι διεθνείς συνθήκες μας έλεγαν άλλα. Χάσαμε την Κύπρο, κατοχή. Χάνουμε το Αιγαίο, μπορεί να χάσουμε και τη Θράκη.

Για εμάς στην “ελληνική λύση” το εθνικό συμφέρον ορίζει με ποιον θα είμαι, ακόμη και με τους Κινέζους και με τους Ρώσους, αν κερδίζω. Αν δεν κερδίζω, δεν είμαι με κανέναν. Και βέβαια η επίκληση του Διεθνούς δικαίου είναι το άλλοθι του αποτυχημένου, δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο, ουδέποτε υπήρξε.

Δεν μπορείς να λες ότι είναι Ευρωπαϊκό πρόβλημα τα ελληνοτουρκικά, ξεχνώντας ότι τα δισεκατομμύρια που έχουν επενδύσει Ευρωπαίοι οι φίλοι μας εταίροι στην Τουρκία είναι τροχοπέδη σε αυτό. Μόνοι ήμασταν, μόνοι είμαστε και μόνοι θα είμαστε», είπε.

Σχετικά με την άμυνα, δήλωσε πως το πρώτο μέτρο που θα λάμβανε είναι να φέρει τα όπλα που απέσυρε η Νέα Δημοκρατία από τα νησιά μας. «Το δεύτερο θα ήταν να αλλάξω τη συμφωνία των Πρεσπών. Εγώ αυτές τις εικόνες, επειδή είμαι Μακεδόνας, δεν τις ξεχνάω, αν τις ξεχνάτε εσείς, εγώ δεν τις ξεχνάω και έχω δώσει όρκο ζωής, 172 παραβιάσεις των Σκοπίων. Απέναντι στην συμφωνία την πολιτική των Πρεσπών. Γιατί θα την καταγγείλαμε; Ούτε βέτο έθεσε ο πρωθυπουργός, όπως είχε προεκλογικά υποσχεθεί.

Θα τα ανατρέψουμε αυτά τα αποτελέσματα με σοβαρή εξωτερική πολιτική. Όχι χαδεύοντας τα αμερικανικά συμφέροντα, αλλά υπηρετώντας τα εθνικά δίκαια».

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές το ertnews.gr παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις, από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Θα είναι παρών στην μάχη της ενημέρωσης καλύπτοντας όλα τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό σωστή και ακριβή ενημέρωση για την προεκλογική εκστρατεία, τους εκλογικούς καταλόγους, τους υποψηφίους των κομμάτων, το άνοιγμα της κάλπης, τα εκλογικά αποτελέσματα (των τελευταίων 10 εθνικών εκλογών στην Ελλάδα).

Σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός το debate των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου οι Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΝίκος ΑνδρουλάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση στο δρόμο για τις εκλογές του 2023.

Το βράδυ των εκλογών θα μπορέσετε πρώτοι να διαβάσετε όλες τις εξελίξεις της ημέραςαναλύσεις για το αύριο της χώρας, τα πρώτα exit polls καθώς και τα τελικά αποτελέσματα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος