Τσίπρας από Ιεράπετρα: Η στήριξη του ΕΣΥ πρώτιστη προτεραιότητα – Τα σχέδια Μητσοτάκη θα οδηγήσουν σε κλείσιμο δομών

Ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει σήμερα στο Λασίθι. Βρέθηκε νωρίτερα στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, συνομίλησε με το προσωπικό και στη συνέχεια επισκέφτηκε την αγορά της πόλης. Λόγω του τραγικού περιστατικού στην Πύλο με τον θάνατο δεκάδων μεταναστών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε την ομιλία του στην Σητεία, όπου συνομίλησε με κατοίκους που τον υποδέχτηκαν.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Ιεράπετρας, στην παραλία της πόλης, υπογράμμισε «Πάμε με στόχο να ανατρέψουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς». Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι «δεν κρύβει την έπαρση της η Δεξιά. θέλει να είναι παντοδύναμο καθεστώς. Εκφοβίζουν κοινωνικές ομάδες». Για να επισημάνει «Θέλουμε μια κυβέρνηση καθεστωτικής αντίληψης ή μια δύναμη που θα τους κοιτάει στα μάτια;».

Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς νωρίτερα είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, λέγοντας ότι «η τοπική κοινωνία έχει δώσει αγώνες προκειμένου να κρατηθεί όρθιο το νοσοκομείο» και ανέφερε ότι ο νομός Λασιθίου είναι από τους πρώτους νομούς που θα υποστούν πλήγμα σε ό,τι αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία, κλείσιμο νοσοκομείων. Και όπως επισήμανε το νοσοκομείο της Ιεράπετρας είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση της κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τους εργαζόμενους αλλά και το διοικητικό προσωπικό να του ζητάει να παραμείνει αυτό το νοσοκομείο καθώς εξυπηρετεί περισσότερους από 30.000 κατοίκους στην περιοχή.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δυστυχώς βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή που υπήρξε ποτέ και αυτό φαίνεται νομίζω απόλυτα, ιδίως στα περιφερειακά νοσοκομεία. Εδώ στο νομό Λασιθίου, στην Ιεράπετρα, είμαστε σε ένα νομό που τα σχέδια τα κρυφά, αλλά φανερώθηκαν μετά τις δηλώσεις Πνευματικού, του κυρίου Μητσοτάκη θα οδηγήσουν σε κλείσιμο δομών. Ο νομός Λασιθίου είναι ο πρώτος που θα υποστεί πλήγματα από αυτόν τον σχεδιασμό, καθώς η αντίληψή τους είναι, μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, μείωση των δημόσιων δομών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ