Τρ. Αλεξιάδης στο Πρώτο για τροπολογία-φρένο: Λάθος ο χειρισμός της υπόθεσης από την κυβέρνηση – Ας αναλάβει την ευθύνη (audio)

«Απαράδεκτες αυτές οι καταγγελίες και αυτές οι προσπάθειες ταύτισης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταυτιστεί με το κίνημα εναντίον του φασισμού και της Χρυσής Αυγής. Όχι να μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που απουσίαζαν» υπογράμμισε οΤρύφων Αλεξιάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, σε συνέντευξή του νωρίτερα, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο κ. Αλεξιάδης, τόνισε ότι «ακούστηκε προηγουμένως από τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, μία απαράδεκτη κατηγορία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας «μας κατηγορεί το κόμμα του οποίου κυβερνητικό στέλεχος, συνομιλούσε παρασκηνιακά με τη Χρυσή Αυγή, μας κατηγορεί το κόμμα το οποίο ταυτιζόταν με τους χρυσαυγίτες στις διαδηλώσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μας κατηγορεί το κόμμα που θα ήθελα, να δημοσιοποιήσετε μια φωτογραφία, τόσο χρονικό διάστημα που εξελισσόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής που να εμφανίστηκε ένας βουλευτής ή ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ένας γραμματέας μιας τοπικής στη δίκη της Χρυσής Αυγής».

«Εμείς ήμασταν εκεί. Ήμασταν εκεί πάρα πολλές φορές πάρα πολλοί βουλευτές, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπαρασταθούμε στη Μάγδα Φύσσα και στην οικογένεια, για να δηλώσουμε την πολιτική μας αντίθεση. Όχι να μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που δεν εμφανίστηκαν ούτε για πέντε λεπτά μία μέρα» επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

Ως προς την τροπολογία φρένο στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη, ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε πως «η κυβέρνηση δεν είναι κυβέρνηση μιας βδομάδας, είναι τεσσάρων χρόνων» και πως καθυστέρησε «για περίεργους λόγους» να φέρει την τροπολογία.

«Καθυστέρησαν να φέρουν την τροπολογία, Έφεραν την τροπολογία και η τροπολογία ήταν λάθος. Αυτό που ψήφισε η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, αποδείχθηκε ότι ήταν φιάσκο και έρχεται να διορθώσει εκείνο το λάθος με ένα μεγαλύτερο λάθος. Εμείς λοιπόν λέμε, ας αναλάβουν τις ευθύνες σε αυτά που έκαναν, διότι εμείς τους προειδοποιούσαμε για το λάθος αυτό που πήγαν να κάνουν, δεν έλυνε νομοθετικά το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής. Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας για λίγες μέρες ακόμα, έπρεπε να κάνει πολιτικό και κοινωνικό διάλογο για το περιεχόμενο αυτής της νομοθετικής παρέμβασης, να ακούσει συνταγματολόγους και άλλους για το τι έλεγαν. Τώρα δημιούργησαν προβλήματα, ας αναλάβουν την ευθύνη για τα προβλήματα που δημιούργησαν» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Οι συνταγματολόγοι, όταν έφερε την τροπολογία η κυβέρνηση είχαν πάρει σαφή θέση ότι αυτά που κάνει η κυβέρνηση είναι λάθος. Σε σχέση τώρα με τη δήλωση του Αντιπροέδρου, θα χάσουμε “το δάσος” εάν μείνουμε σε αυτό. Διότι όπως βολεύει την κυβέρνηση κατά καιρούς μπορεί να παίρνει την Α τη Β θέση σε σχέση με στελέχη της Δικαιοσύνης. Εγώ μένω στο “δάσος”. Λάθος ο χειρισμός της όλης υπόθεσης, ας αναλάβουν την ευθύνη για το λάθος που έχουν κάνει” είπε, καταλήγοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ