Π. Γερουλάνος στο Πρώτο: Δεν είναι ο σκοπός μας η ηγεμονία της αντιπολίτευσης -Ο σκοπός ενός κόμματος εξουσίας είναι η εξουσία (audio)

«Ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο ξαφνικά βρίσκεται με 40% αύξηση, προφανώς γιορτάζει τη νίκη του και προφανώς θα προχωρήσει μπροστά. Τώρα που τελειώνει όλο αυτό το θέμα, το ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο, είναι η ευκαιρία να πούμε εμείς τι είδους αντιπολίτευση θα κάνουμε. Δεν είναι ο σκοπός μας η ηγεμονία της αντιπολίτευσης. Ο σκοπός ενός κόμματος εξουσίας είναι η εξουσία» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Συνεχίζοντας, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, είναι ένα κόμμα το οποίο «κρατάει μια εξαιρετικά σοβαρή στάση απέναντι στα πράγματα, που προσπαθούμε να πορευτούμε με προτάσεις και με θέσεις απέναντι σε αυτά τα οποία γίνονται».

«Έχουμε συμπορευθεί πολύ συχνά και με την κυβέρνηση όταν έλεγε κάτι σωστό, όπως ήταν αυτό για τη Χρυσή Αυγή, παρότι κάναμε την κριτική μας για το ότι καθυστέρησε να πάρει τις σωστές αποφάσεις, αλλά έχουμε κάνει και σκληρή αντιπολίτευση και έχουμε ταχθεί και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το κάνουμε αυτό, γιατί αυτό το οποίο μας νοιάζει πρωτίστως, είναι το καλό της χώρας και το καλό της κοινωνίας. Λοιπόν, όταν αυτά είναι τα κριτήρια σου, τότε δεν διεκδικείς απλά να ηγεμονεύσεις στην αντιπολίτευση. Δεν είναι αυτός ο αυτοσκοπός σου. Ο σκοπός σου είναι να φέρεις τις προτάσεις σου στο προσκήνιο και αυτό γίνεται μέσα από την εξουσία.

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την στάση του προέδρου του στην προεκλογική περίοδο, αναφορικά με την απλή αναλογική, ο κ. Γερουλάνος, επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος ο οποίος «τα έβαλε με την απλή αναλογική και δεν την υπερασπίστηκε την ώρα που είπε ότι εγώ δεν θα κάνω κυβέρνηση ηττημένων». «Αυτό δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος ουσιαστικά έχει βάλει την απλή αναλογική εκεί για άλλους λόγους και σήμερα μας ζητάει και τα ρέστα, πραγματικά, την ώρα που δεν παρέλαβε καν την εντολή, το οποίο ήταν μια δημοκρατική διαδικασία να πάρει ένα τηλέφωνο, να ακούσει επισήμως τι έχει να πει το κάθε κόμμα και μετά να την παραδώσει. Δεν μπορείς να βάζεις την απλή αναλογική, χωρίς να βάζεις τον χρόνο που χρειάζεται για να δημιουργηθούν πολιτικές συμπλεύσεις. Δεν μπορείς να βάλεις την απλή αναλογική και να ελπίζεις ότι μόνο αν είσαι εσύ πρώτος θα έρθουμε όλοι οι άλλοι να γίνουμε η πατερίτσα σου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος.

«Υπήρχαν πολλές αντιφάσεις και το να έρχεσαι μετά και να λες φταίει το ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν ήρθε να υποκλιθεί νομίζω ότι είναι αστείο, όταν μιλάει κανείς για μια κοινοβουλευτική διαδικασία, όπου το κάθε κόμμα έχει τις απόψεις του, παίρνει τις ψήφους που παίρνει και διαπραγματεύεται με το ποσοστό του, ούτε μεγαλοπιάνοντας τον εαυτό του, ούτε όμως και υποτιμώντας τον εαυτό του» προσέθεσε ο κ. Γερουλάνος. Μάλιστα έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά κακή δήλωση του κ. Τσίπρα», το βράδυ των εκλογών, «ο οποίος προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο σε οποιονδήποτε άλλον, πάλι, αντίπαλό του αντί να αναλάβει πρωτίστως τις ευθύνες του».

Ως προς τα ποσοστά που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γερουλάνος, σημείωσε ότι υπήρχε ένα βουβό κλίμα στην προεκλογική περίοδο, όμως τα στελέχη του κόμματος, οι υποψήφιοι που μιλούσαν στις γειτονιές εισέπρατταν ένα κλίμα το οποίο ήταν πιο θετικό για το ΠΑΣΟΚ. «Υπήρχε ένα ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ. Μας ρωτούσαν πάντα ποιες είναι οι θέσεις μας για θέματα που τους αφορούν, πολύ διαφορετικό κλίμα από αυτό που βρίσκαμε είτε στις δημοσκοπήσεις είτε και στα κανάλια που η θεματολογία ουσιαστικά σε ό,τι μας αφορούσε είχε να κάνει περισσότερο με το ποιον θα υποστηρίξουμε για αρχηγό την επόμενη μέρα ή περισσότερο με τα θέματα του κόμματος Κασιδιάρη. Λοιπόν, υπήρχε μια ατζέντα η οποία ήταν η ατζέντα στον δρόμο και μία ατζέντα στα κανάλια και αυτή η διαφορά του ενδιαφέροντος, δεν ξέραμε τελικά πού θα εκφραστεί» ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με δημοσκοπικές εταιρείες και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Άκουσα δημοσκόπους που έλεγαν ότι φοβόντουσαν μήπως τους κάνει μπούλινγκ ο ΣΥΡΙΖΑ. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και εδώ θέλει προσοχή από τη μεριά των δημοσκόπων, διότι είναι ένα εργαλείο το οποίο όλοι το εμπιστευόμαστε και είχανε κρατήσει μια συνέπεια μέχρι τώρα. Όταν αρχίζεις και λες, εγώ άλλαξα τα νούμερα επειδή μου κάνανε μπούλινγκ, το ερώτημα είναι, ωραία για να ανεβάσεις τον ΣΥΡΙΖΑ, ποιον κατέβασες; Κατέβασες το ΠΑΣΟΚ; Άρα έκανες μια ουσιαστικά πολιτική παρέμβαση. Δεν είναι ένα εργαλείο αλλά είναι μια παρέμβαση στα πράγματα» τόνισε ο κ. Γερουλάνος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ