Μ. Αποστολάκη στο Πρώτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τον αντίπαλο ως εχθρό – Δεν είμαστε σε εμφύλιο σπαραγμό (audio)


«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και άντεξε σε μια πολύ σκληρή και διμέτωπη επίθεση» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στη εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη.

«Πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο πρωθυπουργός έλεγε ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ που τα έχει βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας έλεγε ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ που είναι το παρακολούθημα της Δεξιάς. Υπήρξε λοιπόν ένας καθαρός διμέτωπος αγώνας και το ΠΑΣΟΚ επέμενε στην αυτονομία του και επέμενε στον στόχο του που είναι η επιστροφή του στο πολιτικό σκηνικό ως πλειοψηφική δημοκρατική παράταξη» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αποστολάκη, υπογραμμίζοντας πως στόχος του κόμματος είναι αυτό το μήνυμα της επιστροφής, να είναι ακόμα πιο ηχηρό στις δεύτερες εκλογές, της 25ης Ιουνίου.

Παράλληλα, η κ. Αποστολάκη κατέκρινε την κυβέρνηση της ΝΔ, μεταξύ άλλων για την υπόθεση των υποκλοπών και για την οικονομική πολιτική της, ενώ επισήμανε ότι η εναλλακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με ακραία διχαστικό και τοξικό λόγο που βλέπει τους πολιτικούς του αντιπάλους ως εχθρούς, που αποτελεί «βόμβα στα θεμέλια μιας κοινωνίας».

«Είναι λόγια του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα οποία επαναλαμβάνω, ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν, ή εμείς ή αυτοί. Δεν είναι εφεύρημα, είναι καταγεγραμμένη καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα θεωρώ ότι αυτού του είδους η τοξική αντιπολίτευση που βάζει τον άλλον απέναντι ως εσωτερικό εχθρό, είναι κάτι που δεν βοηθά μια κοινωνία του 21ου αιώνα να προχωρήσει. Δεν είμαστε στα χαρακώματα. Έχουμε συγκρούσεις, βαθιές ιδεολογικές συγκρούσεις, αλλά δεν είμαστε στα πρόθυρα εμφύλιου σπαραγμού και αλίμονο σε εκείνους που πάνε να πυροδοτήσουν τέτοιου είδους διαιρετικές τομές σε μια κοινωνία που παλεύει μετά από πολλαπλές κρίσεις να σταθεί στα πόδια της. Άρα από τη μια πλευρά είναι αυτό, από την άλλη πλευρά είναι οι θέσεις και οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την μηδενική αξιοπιστία του» συμπλήρωσε η κ. Αποστολάκη.


 


Με αφορμή την σημερινή στάση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, η κ. Αποστολάκη, τόνισε «αλίμονο εάν είσαι αμετακίνητος» «Δεν είναι μουσειακό είδος τα πολιτικά κόμματα. Έχουν φυσικά αξιακές βάσεις και βάσεις με ιδεολογικούς άξονες, αλλά ζούμε σε μια κοινωνία η οποία αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και αυτό αφορά τις ανάγκες της κοινωνίας, αναφέρομαι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, προφανέστατα και δεν είναι ίδια η κατάσταση στον τόπο μας με το 74, το 81 ή ακόμα και το 2000 και αλίμονο αν το ΠΑΣΟΚ είχε μια δογματική αντίληψη για τα πράγματα, όπως έχει για παράδειγμα το ΚΚΕ το οποίο το τιμώ, είναι ένα ιστορικό κόμμα, αλλά είναι ένα κόμμα με το οποίο εμάς μας χωρίζει άβυσσος. Άρα, η προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ σημαίνει λόγος στοιχειοθετημένος, λόγος που απαντά σε ανάγκες, λόγος που υπόκειται σε έλεγχο και λογοδοσία και μέσα από αυτή τη λογοδοσία βγαίνουμε αν είμαστε αξιόπιστοι. Δεν πετάμε μπαρούφες δηλαδή, αλλά λέμε πράγματα τα οποία μπορούν να τα υποστηρίξουν οι αριθμοί, ένας λόγος μη τοξικός και ένας λόγος που έχει ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό πρόσημο» είπε καταλήγοντας η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ