Ικανοποίηση στη ΝΔ από το «μήνυμα ισχυρής αυτοδυναμίας από τους πολίτες»

Ικανοποίηση και χαμόγελα στη ΝΔ από το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, με τον πρωθυπουργό αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που τον ψήφισαν να επισημαίνει αμέσως μετά το τελικό αποτέλεσμα ότι το μήνυμά τους είναι πολύ συγκεκριμένο και δεν είναι άλλο από αυτό της ισχυρής αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο αυτό πρέπει, όπως είπε, να αποτυπωθεί πλέον αριθμητικά και στην επόμενη κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής. Υπό αυτό το πρίσμα και κρατώντας το μήνυμα από τους ίδιους τους πολίτες, όπως αποτυπώθηκε με την ψήφο τους ξημέρωσε σήμερα μία μέρα όπου ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του παίρνουν τον καθιερωμένο πρωινό καφέ στις 9 η ώρα για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Δημήτρης Γκάτσιος, περίπου στις 12:30 ο πρωθυπουργός αφού δεχθεί την κλήση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει την πρώτη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης. Αμέσως μετά ως πρωθυπουργός θα επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με πληροφορίες, προτάσσοντας πάντα τη σταθερότητα και την ανάγκη ισχυρών κυβερνήσεων, θα έχει μια σειρά από τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρόθεσή του να διεκδικήσει την αυτοδυναμία και τον σχηματισμό σταθερής και ισχυρής κυβέρνησης για την τετραετία 2023-2027 σε νέες εκλογές. Γι’ αυτό και έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση για εκλογές πιθανότατα στις 25 Ιουνίου.

Το μήνυμα που έρχεται στη ΝΔ και το επισήμανε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά και όλα τα στελέχη της ΝΔ είναι ότι πλέον είναι βαριά η ευθύνη πρέπει να δουλέψουν σκληρά, δεν υπάρχει καμία αλαζονεία, αλλά ότι πλέον με αυτή την λαϊκή εντολή που δόθηκε και με όσα έλεγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε όλη την προεκλογική περίοδο, σε όλες τις περιοδείες που έκανε ανά την Ελλάδα, «είναι κρίσιμες στιγμές, το διακύβευμα είναι μεγάλο, το πρόγραμμά μας το κυβερνητικό είναι πολύ συγκεκριμένο, καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δωρεάν δημόσια υγεία και ένα πιο αξιοκρατικό κράτος και βεβαίως μια ενισχυμένη χώρα στο εξωτερικό με τις ήδη συμμαχίες που έχουν γίνει».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή, Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ