Γ. Μπούγας στο Πρώτο: Ή πρωθυπουργός ο αρχηγός του α’ κόμματος ή κυβέρνηση ηττημένων ή τη λύση θα δώσει η τρίτη κάλπη (audio)

Τα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν από μια πιθανή εφαρμογή του όρου που έχει θέσει ο Ν. Ανδρουλάκης προκειμένου να συνεργαστεί με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και από πού μπορεί να δοθεί η τελική λύση, ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας.

«Τους υπουργούς ποιος θα τους προτείνει; Αυτός που ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να βάλει πρωθυπουργό η οι αρχηγοί των κομμάτων;» έθεσε σαν πρώτο ερώτημα ο βουλευτής.

«Εγώ ζητάω μια συγκεκριμένη απάντηση την οποία οφείλει να δώσει ο κ. Ανδρουλάκης. Θα δεχθεί υπουργούς αυτούς που θα του προτείνει, ας πούμε ότι προσέρχεται καλόπιστα, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος ή του κόμματος με το οποίο προτίθεται να συγκυβερνήσει; Ποιος θα προτείνει τους υπουργούς;» συνέχισε ο κ. Μπούγας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «κινδυνεύουμε, ο κ. Ανδρουλάκης να δημιουργήσει ένα θεωρητικό αφήγημα που στην πράξη δεν μπορεί να βρει εφαρμογή».

«Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν. Ας πούμε ότι τους υπουργούς προτείνουν οι αρχηγοί των κομμάτων. Θα έχουμε λοιπόν έναν πρωθυπουργό ο οποίος θα είναι  “κοινής αποδοχής” που δεν θα έχει δυνατότητα να επιλέξει τους υπουργούς του. Και αυτός ο πρωθυπουργός σε ποιόν θα λογοδοτήσει;» διερωτήθη εκ νέου ο κ. Μπούγας.

Στην περίπτωση που δεν μεταβληθούν οι όροι που έχει θέσει ο κ. Ανδρουλάκης υπάρχουν οι εξής προοπτικές, σύμφωνα με τον κ. Μπούγα. «Ο βασικός όρος είναι ότι πρέπει ντε και καλά να έχουμε πρωθυπουργό, όχι τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος, αλλά ένα τρίτο πρόσωπο που δεν το γνωρίζουμε ακόμη και δεν ξέρω πότε θα το μάθουμε, εμείς λοιπόν αυτόν τον όρο δεν μπορούμε να τον δεχτούμε και είναι πλέον ζήτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να σχηματίσουν κυβέρνηση, αυτό που λέγεται κυβέρνηση των ηττημένων, αν μπορούν να το κάνουν. Διαφορετικά, η δική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να δοθεί λύση μέσω της τρίτης κάλπης» τόνισε ο κ. Μπούγας.

Μάλιστα σημείωσε ότι το ίδιο αδιέξοδο δημιουργείται και από την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον βασικό όρο που θέτει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, επομένως, σύμφωνα με τον κ. Μπούγα, μένει στον κ. Ανδρουλάκη να απαντήσει. «Διότι, αν τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν απαντήσει αρνητικά στην πρότασή του, το αδιέξοδο δημιουργείται από αυτόν που επιμένει σε μια πρόταση η οποία είναι ατελέσφορη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία στη δεύτερη κάλπη συγκεντρώσει 150 έδρες ή 149 αν ενδεχομένως μπορεί λάβει την στήριξη άλλων βουλευτών, ο κ. Μπούγας εξέφρασε την ελπίδα του ότι δεν φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο, διότι μάλλον η απάντηση θα είναι αρνητική από τη Νέα Δημοκρατία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ